avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 367 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... D600
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

D600

Buna ziua!
Daca in cursul anului 2014, un PFA a inregistrat un venit de 450 lei, mai trebuie sa faca D600?
Cel mai recent răspuns: mioara2012 , utilizator 14:32, 14 Ianuarie 2015
Nu mai depuneti daca nu doriti sa va asigurati pentru pensie. In 2015 baza de calcul lunara pentru CAS nu poate fi mai mica de 845,25 lei.
Din normele de aplicare ale codului fiscal pentru art. 296.22:
Contribuabilii care desfăşoară activităţi impuse în sistem real, care în anul fiscal precedent au realizat venituri sub nivelul plafonului minim prevăzut de lege, nu sunt obligaţi să se asigure şi nu datorează contribuţie de asigurări sociale, pentru anul fiscal următor. Contribuţiile de asigurări sociale plătite în anul fiscal în care au fost realizate venituri sub nivelul plafonului prevăzut de lege nu se restituie, acestea fiind luate în calcul la stabilirea stagiului de cotizare şi la stabilirea punctajului pentru pensionare.
Multumesc frumos!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cas sfarghiuelena sfarghiuelena Buna ziua.Va rog sa-mi spuneti daca in cazul intreprinderilor individuale si PFA exista obligativitatea platii CAS din 2015 si ce declaratii se depun in acest ... (vezi toată discuția)
Sistem real pentru pfa de a vinde legume fructe la piata debves debves Buna ziua!Mi-am facut pfa pentru a vinde legume fructe in piata.Mai trebuie depuse actele la finante pentru a determina sistemul de impozitare ,plati etc.Am ... (vezi toată discuția)
Pfa - cas, cass smarald12 smarald12 Buna ziua! Succint, va voi expune problema mea pt.a va scuti de timp...: Am PFA, insa pana la 02.12.2014, am avut si un CIM cu timp partial 2 ore la firma ... (vezi toată discuția)