avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 606 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Sechestrare de bunuri din cauza pierderii unui jeton ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Sechestrare de bunuri din cauza pierderii unui jeton in parcare

Am pierdut un jeton in parcarea Aeroportului Otopeni.Functionarii paecarii imi interzic parasirea parcarii cu autoturismul pana cand nu semnez o factura pro-forma ca sunt de acord ca le platesc 500 roni pentru pierderea unui jeton.Este sau nu sechestrare abuziva de bunuri?
Cel mai recent răspuns: hotumattua , utilizator 20:41, 16 Ianuarie 2015
Cereti-le temeiul legal sau baza legala pentru care solicita acesti bani.
Sa va faca dovada prejudiciului suferif.
Este o hot. a CA Aeroportul Otp.Nu au putut justifica prejudiciul si de ce 500 si nu mai mult sau mai putin
Trebuie stabilta baza legala a sumei.
Asa putea sa va ceara si 1000 lei sau cat consodera ei.
Se pare ca CA-ul de la Otopeni este stat in stat. Mai nou (din august) interzic microbuzelor de 8+1 locuri (care se conduc cu permis categoria B, fiind incadrate legal in categoria autoturisme) sa parcheze in parcarea publica pentru autoturisme, obligandu-le sa parcheze in parcarea de lunga durata, costul fiind de cca 40lei / zi (nu poti plati in functie de cate ore stai, ci minim o zi).

Nemaivorbind ca trebuie sa traversezi pe jos doua benzi cu circulatie intensa, existand doar doua treceri de pietoni aflate la distanta mare.

La intrebarea mea mi-au raspuns oficial ca "este din motive de flux auto si de securitate". Asta ca sa justifice un abuz clar si evident.
Deci o firma care organizeaza un eveniment (congres, workshop, prezentare etc.) si care are de adus / dus si asteptat delegatii de/la aeroport, la fiecare intrare va plati din nou suma cea mare.
Aveti mai jos raspunsul lor:
Confirmăm primirea scrisorii dumneavoastră şi referitor la aspectele semnalate, suntem în măsură să vă comunicăm următoarele:

Începând cu data de 01.08.2014, accesul microbuzelor, al autovehiculelor cu masa totală maximă autorizată mai mare de 2,7 tone precum şi al autoturismelor cu o capacitate mai mare de 7 locuri în parcările publice situate în proximitatea terminalelor de pasageri (P1 - Plecări şi P2 - Sosiri) a fost interzis.

În plus, în parcarea publică P2 (Sosiri) a fost interzis accesul autovehiculelor cu înălţimea mai mare de 2,0 m.

Pentru toate aceste autovehicule a fost pusă la dispoziţie parcarea Departament Est, (“Parcare publică pentru microbuze şi termen lung”) cu aplicarea planului tarifar afişat la bariera de intrare (minimum 40 lei inclusiv T.V.A, pentru o perioadă de staţionare cuprinsă între 0 şi 24 de ore).

Excepţie fac autocarele, care beneficiază de acces într-o zonă cu destinaţie specială, tariful aplicat fiind de 100 lei / acces (inclusiv T.V.A), în condiţiile limitării stricte a duratei de staţionare la timpul necesar îmbarcării grupurilor de pasageri.

Aceste măsuri au fost luate din motive operaţionale şi de securitate, care au impus necesitatea reorganizării fluxurilor şi a poziţiilor de parcare temporară a autovehiculelor cu o capacitate mai mare de 7 locuri.
In momentul in care intrii in parcare si apesi acel buton de eliberare a jetonului, ,, semnezi" un contract, termenii contarctului sunt trecuti pe cutia ce elibereaza jetonul, acolo este trecuta suma de 500 de ron pentru pierderea acestuia.

E simplu, ai apasat esti de acord.

Cum demonstreaza asta? Au camerele video, poza cu numarul de telefon si dovada ca tu ai apasat butonul.

Alte discuții în legătură

Parcare microbuz in fata blocului ContSters14151 ContSters14151 Buna ziua. Am avut o discutie cu un vecin care afirma mai aprins ca, intrucat [b]are inscris microbuzul [/b]cu care face curse regulate de transport de ... (vezi toată discuția)
Lege parcare in fata blocului BlaKy BlaKy Buna ziua, Am tot cautat pe net si nu am gasit legea in vigoare care spune in ce conditii de inchiriaza aceste parcari. Problema este: De cateva zile s-au ... (vezi toată discuția)
Locurile destinate persoanelor cu dizabilitati in parcarile private Adrian_MG Adrian_MG Locurile destinate persoanelor cu dizabilitati in parcarile private se platesc sau sunt gratuite? Am incercat sa citesc legea ce priveste persoanele cu ... (vezi toată discuția)