avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 247 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Concediu tata dupa nasterea copilului
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Concediu tata dupa nasterea copilului

Buna ziua,

La cate zile de concediu are dreptul tatal, dupa nasterea copilului? Are acest drept si daca firma nu are un Contract Colectiv de Munca? Cererea se poate face doar incepand cu data nasterii copilului sau si cu o zi doua inainte?

In cazul in care a absolvit un curs de puericultura, cum ar trebui sa arate cererea pentru cele 10 zile lucratoare de concediu suplimentar?

Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 06:27, 29 Decembrie 2022
Buna seara
Concediul paternal suspenda contractul de munca deci se va transmite in revisal. Cele 15 zile trebuie solicitate in primele 8 saptamani de la nasterea copilului. Le puteti lua pe toate o data sau fractionat.
Nu este obligatoriu sa si-l ia.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu eveniment special-nastere copil Cislariu_Gica Cislariu_Gica Buna ziua Un angajat, care a urmat un curs de puericultura, in cat timp de la nasterea copilului poate sa-si ia acele 10+5 zile libere platite? Exista vreo ... (vezi toată discuția)
Zile libere tata la nasterea copilului friday_325 friday_325 Buna ziua, ma intereseaza daca in calitate de angajator sunt obligat sa acord 5 zile de concediu tatalui, la nasterea unui copil, daca nu exista contract ... (vezi toată discuția)
Zile libere la nasterea copilului brebanmarius brebanmarius Buna ziua, Sunt salariat si vreau sa stiu daca la nasterea celui de al doilea copil beneficiez sau nu de cele 10 zile libere,in urma cursului de ... (vezi toată discuția)