avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1089 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... teren confiscat in 2014
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

teren confiscat in 2014

Buna ziua!
In luna octombrie mi s-a confiscat un teren cu dispozitie de la primarie. Si nu doar mie, la zeci de locuitori. Terenul l-am primit si l-am lucrat, inclusiv am achitat taxele de la registrul agricol din anul 1991. Acum a venit dl primar si a spus ca mi s-a luat acel teren ca nu am acte. Eu detin un contract de vanzare cumparare din 1953 exact p[e aceiasi suprafata confiscata. Dl primar a mentionat ca trebuie sa-i ofere unui inginer cateva zeci de hactare si ca trebuie sa i-l dea compact. Am spus ca e ok dar sa mi-l dea in alta parte. Acum nu mai vrea sa imi dea nimic.
Ce este de facut?
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: vitalsmart , utilizator 15:01, 3 Aprilie 2015
ce act administrativ ati primit?
cu ce titlu detineti terenul "confiscat"?
Terenul face parte dintr-o suprafata totala de 3,3 ha din titlul de proprietate.
Acesti 3,3 ha sunt impartiti prin mai multe zone dar nu cu suprafetele exacte din titlu. Eu am 4 terenuri in titlu care adunate formeaza 3,3 ha dar primaria mi-a dat 7 tot cu suprafata de 3,3 ha.
Intre timp am mai fost pe la primarie si constatand ca nu mai am 3,3 ha pt ca mi-au confiscat acel teren au venit cu o alta explicatie. Au executat o masuratoare la o ruda apropiata si are o suprafata mai mare de teren drept pentru care au luat de la mine .
de mentionat ca cele 7 parcele de teren erau impartite la 7 frati si unul dintre ei a inchis o suprafata mai mare de teren. ( in spatele terenului este un lac care a secat)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acte de proprietate vasy_282828 vasy_282828 Dreptul de proprietate !!!!! As dori un raspuns cat mai concret desi recunosc ca este un caz mai delicat. Este vorba de un teren care are cca 2100 ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, impreuna cu verisorii mei am un teren extravilan, ... Adriana68 Adriana68 Buna ziua, Impreuna cu verisorii mei am un teren extravilan, situat pe trei parcele, impartit aleatoriu, in sensul ca o bucata are 6000 mp, alta 6,4 ha, alta ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, la un teren retrocedat pe titlul initial - hotarare ... Andos14 Andos14 Buna ziua, La un teren retrocedat pe titlul initial - hotarare judecatoreasca de partajare (1991) apareau niste suprafete ( total 1..98ha) care la ... (vezi toată discuția)