avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 797 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Asociat in doua firme neplatitoare de TVA
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Asociat in doua firme neplatitoare de TVA

O persoana se poate asociat intr-o a doua firma, neplatitoare de TVA, chiar daca mai este asociat intr-o alta firma deasemena, neplatitoare de TVA?
Firma la care este in prezent asociat are datorii la bugetul de stat.
Firma in care urmeaza sa ma asociez urmeaza sa se declare platitoare de TVA.
Este permisa o asfel de operatiune, eu sunt asociat si in alta firma neplatioare de TVA cu datorii la bugetul de stat.
Intrebarea mea nu este fara sens, am citit cateva comentarii care spun ca, nu este permisa declararea noii firmei ca platitoare de TVA.
Comentariu citat nu are nicio argumentatie. Astept o lamurire suplimentara.
Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Broker_star , utilizator 10:37, 16 Ianuarie 2015
Art. 3. - Criteriile in functie de care se conditioneaza inregistrarea in scopuri de TVA a persoanelor impozabile prevazute la art. 1 sunt:
a) persoana impozabila nu se afla in situatia prevazuta la art. 15 alin. (1) din Legea nr. 359/2004 privind simplificarea formalitatilor la inregistrarea in registrul comertului a persoanelor fizice, asociatiilor familiale si persoanelor juridice, inregistrarea fiscala a acestora, precum si la autorizarea functionarii persoanelor juridice, cu modificarile si completarile ulterioare, respectiv in situatia de a nu desfasura activitati economice in spatiul destinat sediului social si/sau sediilor secundare si nici in afara acestora;
b) niciunul dintre administratorii si/sau asociatii persoanei impozabile care solicita inregistrarea in scopuri de TVA, conform art. 153 alin. (1) lit. a) si c) si alin. (9^1) din Codul fiscal, inregistrati fiscal in Romania, si nici persoana impozabila insasi in cazul persoanei care solicita inregistrarea, conform art. 153 alin. (1) lit. c) si alin. (9^1) din Codul fiscal, nu au inscrise in cazierul fiscal infractiuni si/sau faptele prevazute la art. 2 alin. (2) lit. a) din Ordonanta Guvernului nr. 75/2001 privind organizarea si functionarea cazierului fiscal, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare;
c) evaluarea, pe baza analizei efectuate de organele fiscale, a intentiei si a capacitatii persoanelor impozabile de a desfasura activitati economice care implica operatiuni taxabile si/sau scutite de TVA cu drept de deducere, precum si operatiuni pentru care locul livrarii/prestarii se considera ca fiind in strainatate daca taxa ar fi deductibila in cazul in care aceste operatiuni ar avea locul in Romania.
Acesta este un paragraf din ordinul ANAF 17/2015 care se aplica de la 1 februarie 2015
Textul integral il puteti gasi aici
www.avocatnet.ro/content/art...
Multumesc mult pentru lamuririle aduse.
Succes!
=D>

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Anulare din oficiu inregistrare in scopuri de tva celeonora celeonora Din 1 februarie, ANAF va anula din oficiu inregistrarea in scopuri de TVA daca se schimba asociatii/administratorii firmei se mentioneaza in Ordinul ANAF nr. ... (vezi toată discuția)
O.m.f.p. nr. 2795/2011 privind stabilirea criteriilor pentru conditionarea inregistrarii in scopuri de tva  Gabriela Monica Ionescu Gabriela Monica Ionescu [b]In Monitorul Oficial al Romaniei, partea I, nr. 824 din data de 22 noiembrie 2011 a fost publicat Ordinul ministrului finantelor publice nr. 2795/2011 ... (vezi toată discuția)
Fuziune si cazier fiscal iuliamaria2007 iuliamaria2007 va rog sa mă ajutați cu un punct de vedere în următoarea speța: Societatea A care are înscrise fapte in cazierul fiscal ca urmare a unei amenzi ... (vezi toată discuția)