avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 214 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Retragere asociat VS. cesiune parti sociale
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Retragere asociat VS. cesiune parti sociale

Va salut,

Firma are 3 asociati, dintre care unul majoritar si administrator. Ceilalti doi vor sa iasa. As dori sa stiu daca exista vreo diferenta intre RETRAGERE ASOCIATI (din SRL) si CESIUNE PARTI SOCIALE.

Multumesc!
Cel mai recent răspuns: timi , utilizator 15:30, 16 Ianuarie 2015
Procedura retragerii se face pe cale judecatoreasca intr-un termen mai indepungat fiind o procedura greoaie. Cesiunea de parti sociale este cea mai simpla si ieftina.
in cazul retragerii, firma plateste pe cel care se retrage....

in cazul cesiunii, cel care intra in firma (cel care cumpara parti sociale) plateste din buzunarul lui pe cel care iese din firma (cel care cedeaza parti sociale)... firma nu plateste nimic....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Retragere asociat din societate cu răspundere limitata Anomin124 Anomin124 Bună ziua! Împreună cu alte doua persoane am înființat un SRL în vederea prestării de servicii fotografice. Toți 3 suntem asociați, iar unul dintre ... (vezi toată discuția)
Vanzare a unei parti dintr-un srl loredana501 loredana501 As avea si eu nevoie de cateva info...va rog...Avem un SRL cu 4 asociati dintre care unul este si administrator.Srl-ul are 2 firme in componenta care ... (vezi toată discuția)
Retragere mea(nu cesiune parti sociale) ca asociat din srl. alina2109nel alina2109nel Retragere mea(NU cesiune parti sociale) ca asociat din SRL,pe cale amiabilă ,cu intrarea în posesie a unui bun imobil ce apartine societatii și o suma ... (vezi toată discuția)