avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 210 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Deplasare in comunitatea europeana
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Deplasare in comunitatea europeana

Buna ziua,
am mai multe nelamuriri, sunt angajat la o societate italiano-romana ca si sofer autocamion (TIR) care are sediul in italia si un birou in romania cu peste 180 de angajati unde se fac angajariile. in contractul de munca este stipulat 8 ore pe zi iar salariul este de 1400 ron din care primesc in jur de 1000. pe langa acest salariu mai primesc 20 eur pe zi plus 6.7 eur la 100 km parcursi. toate adunate si impartite la un loc rezulta in jur de 50 eur pe zi.

intrebarea mea este: 1.) care ar fi diurna legala in comunitatea europeana?
2.) cat ne poate tine in masina departe de casa si familie? (ma aflu in comunitatea europeana din decembrie 2008 in masina) (cursele sunt urmatoarele: italia-germania-franta-belgia-anglia, etc toate cu retururi in italia)

3.) concediul de drept adica cele 21 de zile le putem lua undeva in vara dar lasand masina la garaj in italia... cine plateste transportul din italia catre romania si retur ?

4.) in cazul in care deja pui prea multe intrebari ce lor nu le convine esti scos in strada in fata firmei din italia... daca ai bani sa revi acasa bine daca nu iara bine... nu-i intereseaza nici cat negru sub unghie de anumite probleme pe care le intampinam, cum pot intampina acest lucru ?

pana in decembrie luam in jur de 36 eur pe zi, incepand din ianuarie a mai tot scuzut pana la 20 fara nici un preaviz.!

etc. tiganie mai mare la la o satra de tigani.

ei nu au nici o indatorire ci doar noi sa dansam cum canta muzica acesta este codul firmei.

si multe altele

va multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:32, 9 Iunie 2009
diurna pentru tarile din UE este de 35 EURO pe zi, neimpozabila
juridic dana a scris:

diurna pentru tarile din UE este de 35 EURO pe zi, neimpozabila


Nu cred ca este aceeasi pentru toate statele membre UE ;)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Infiintare firma cu activitatea in strainatate d3ath_sm0k3 d3ath_sm0k3 Buna ziua, asa cum zice si titlul doresc sa imi infiintez o firma in Romania dar sa imi desfasor activitatea in strainatate. As vrea sa stiu daca este legal si ... (vezi toată discuția)
Drepturi banesti-diurna ContSters345647 ContSters345647 Buna ziua. Am lucrat pt o perioada de 1 an sofer pe TIR,numai in afara tarii.CIM,facut in Romania in care era specificat ca voi fi platit cu 850 lei ... (vezi toată discuția)
Accident rutier in anglia, rca expirat VER33 VER33 Sunt sofer de camion si am avut un accident rutier in luna decembrie 2012, in Anglia, nu au fost victime, doar pagube materiale, eram angajat cu contract de ... (vezi toată discuția)