avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 477 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe profit SRL cu CAEN 6619
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe profit

SRL cu CAEN 6619

o societate comerciala cu CAEN 6619, ce impozit plateste? 3% sau 16%? intreb pentru ca unele contabile zic ca 3% altele ca 16%. sunt firme care declara ca platesc 3% , altele ca 16%
Cel mai recent răspuns: Ioan Petru Butariu , Contabil 16:18, 1 Noiembrie 2013
Cod fiscal:

ART. 112^1 Definiţia microîntreprinderii

În sensul prezentului titlu, o microîntreprindere este o persoană juridică română care îndeplineşte cumulativ următoarele condiţii, la data de 31 decembrie a anului fiscal precedent:

a) realizează venituri, altele decât cele prevăzute la art. 112^2 alin. (6);

b) *** Abrogat;

c) a realizat venituri care nu au depăşit echivalentul în lei a 65.000 euro;

d) capitalul social al acesteia este deţinut de persoane, altele decât statul şi autorităţile locale.

e) nu se află în dizolvare cu lichidare, înregistrată în registrul comerţului sau la instanţele judecătoreşti, potrivit legii.

Norme ART. 112^1

1. Pentru încadrarea în condiţia prevăzută la art. 112^1 lit. a) din Codul fiscal, persoana juridică română nu trebuie să înregistreze venituri din activităţile prevăzute la art. 112^2 alin. (6) din Codul fiscal.

Încadrarea în categoria veniturilor din consultanţă şi management se efectuează prin analiza contractelor încheiate şi a altor documente care justifică natura veniturilor.



ART. 112^2 Reguli de aplicare a sistemului de impunere pe veniturile microîntreprinderii
(6) Nu intră sub incidenţa prevederilor prezentului titlu persoanele juridice române care:

a) desfăşoară activităţi în domeniul bancar;

b) desfăşoară activităţi în domeniile asigurărilor şi reasigurărilor, al pieţei de capital, cu excepţia persoanelor juridice care desfăşoară activităţi de intermediere în aceste domenii;

c) desfăşoară activităţi în domeniile jocurilor de noroc, consultanţei şi managementului.

Norme ART. 112^2:

6. Persoanele juridice române care nu sunt obligate să aplice sistemul de impunere pe veniturile microîntreprinderilor sunt următoarele:

a) persoanele juridice care se organizează şi funcţionează potrivit legilor speciale de organizare şi funcţionare din domeniul bancar (societăţile comerciale bancare, casele de schimb valutar, societăţile de credit ipotecar, cooperativele de credit etc.);

b) persoanele juridice care se organizează şi funcţionează potrivit legilor speciale de organizare şi funcţionare din domeniul asigurărilor (de exemplu, societăţile de asigurare-reasigurare), al pieţei de capital (de exemplu, bursele de valori sau de mărfuri, societăţile de servicii de investiţii financiare, societăţile de registru, societăţile de depozitare), cu excepţia persoanelor juridice care desfăşoară activităţi de intermediere în aceste domenii (brokerii şi agenţii de asigurare);

c) persoanele juridice care desfăşoară activităţi în domeniile jocurilor de noroc, consultanţei şi managementului.


Deci daca d-voastra functionati potrivit legilor speciale de organizare şi funcţionare din domeniul asigurărilor (de exemplu, societăţile de asigurare-reasigurare), atunci nu puteti fi micro.
Ultima modificare: Vineri, 1 Noiembrie 2013
Ioan Petru Butariu, Contabil

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Microintreprindere caen 7320 baga baga Buna ziua O firma care inregistreaza venituri din studierea pietei, CAEN 7320 poate fi considerat microintreprindere (cifra de afaceri sub 65.000 euro), ... (vezi toată discuția)
Societate de contabilitate Contabilitate sector 4 evoCONTA Contabilitate sector 4 evoCONTA Societate de contabilitate ce desfasoare exclusiv prestari servicii contabilitate definite in contractul incheiat cu partenerii,cu cod caen 6920-are venituri ... (vezi toată discuția)
Impozit 3% sau 16% pentru firme de consultanta? calin1973 calin1973 Buna ziua, as dori sa stiu daca pentru o firma cu domeniu de activitate \\"consultanta pentru afaceri si management\\" cod CAEN 7022 exista sau nu ... (vezi toată discuția)