avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1673 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... drepturi de autor
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

drepturi de autor

- in conditiile in care tatal meu (decedat in 2007) a fost regizor de filme de animatie, Arhiva Nationala de Filme are dreptul legal de a vinde filmele tatalui meu, la cererea celorlalti mostenitori, fara sa existe succesiune si fara acordul meu, ca fiu legitim? - precizez ca ma intereseaza in primul rand valoarea culturala a acestor creatii artistice a caror pierdere ar putea fi considerata un sacrilegiu
Cel mai recent răspuns: simircea , utilizator 10:46, 19 Ianuarie 2015
Tatăl dvs avea drepturile de autor înregistrate la un organism? Trebuie dezbatuta succesiunea incluse aceste drepturi de autor in baza unei adeverințe emise de organismul la care era înscris cu opera dansului.
Drepturile de autor ale tatalui meu sunt inregistrate la UCIN (uniunea cineastilor)
Mergeti la acea instittie sa va dea o adeverinta cu depturi de autori exista si apoi dezbateti succesiunea si pe aceste drepturi.
Problema drepturilor de autor va fi rezolvata separat deoarece UCIN a acordat drepturi de autor unui mostenitor in mod illegal - exista doua posibilitati: mituirea functionarului UCIN sau document fals de renuntare din partea mea.
Eu as fi dorit sa stiu daca Arhiva Nationala de Filme are dreptul sa vanda filmele din patrimoniul cultural si in ce conditii - eu nu pot sa cred ca orice nepot de regizor poate sa cumpere filme oricand doreste

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Certificat de calitate mostenitor simircea simircea Am primit de la un notariat informatia ca certificatul de calitate mostenitor nu se elibereaza decat in limita perioadei de un an de la decesul persoanei ... (vezi toată discuția)
Drepturi autor - comercializare muzica BogdanB85 BogdanB85 Buna seara. Nu stiu daca ma adresez in locul potrivit, dar deocamdata am o intrebare: Ce trebuie sa faca urmasii unui artist decedat ca sa poata beneficia de ... (vezi toată discuția)
Succesiunea,speta complicat. loredana marina loredana marina Buna ziua,am si eu o intrebare in legatura cu mostenirea,tatal meu tocmai a decedat pe data de 1.04.2010,fratele meu pe 18.02.2010 iar mama mea pe ... (vezi toată discuția)