avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1789 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Probleme cu demolarea casei mele
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Probleme cu demolarea casei mele

Am o casa ce are doar pod comun cu al vecinului, fiind la distanta de 1m una de cealalta .Acest pod comun de 1m formeaza un gang prin care vecinul intra in curte, aflanduse pe proprietatea lui. Casele sunt vechi deteriorate. Eu as vrea sa demolez casa, sa-mi constriuesc alta ... demolarea casei mele o sa-i afecteze acoperisul lui. Vecinul nu este de acord cu despartirea. Cum trebuie sa procedez legal, si ce obligatii am ? Trebuie sa-i reapar acoperisul ?

Puteti sa faceti ce vreti cu proprietatea dvs. Nu are cum sa se opuna.
In schimb, daca ii stricati ceva (acoperisul) trebuie sa il reparati.
ACEST POD CARE FORMEAZA UN ACOPERIS, EU DEMOLAD CASA VA DISPAREA NE MAI AVAND PE CE SA SE SPRIJINE, CASELE SUNT LA DISTANTA DE 1M.. IN CE MASURA TREBUIE SA II REPAR PODUL . .........MENTIONEZ CA-I DETERIORAT IN PROPORTIE MARE. DOAR NU O SA-I FAC EU APERISCO POD NOU. CINE CONSTATA ,............ DACA VECINUL NU-I MULTUMIT DE REPARATIE?
Ultima modificare: Vineri, 16 Ianuarie 2015
alex3332, utilizator
Inca din faza de proiect pentrru demolare trebuie sa puneti o sustinere acolo ca sa nu afecteze podul, acesta sa nu cada. Discutati cu un proiectant intai, scoateti certificat dfe urbanism pentru demolare si apoi reveniti.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună seara! dețin un teren pe care este construită o casă ... sorinsigina sorinsigina Bună seara! Dețin un teren pe care este construită o casă care, pe limita de proprietate are zid comun cu casa vecinului. Eu am hotărât să demolez ... (vezi toată discuția)
Mă poate obliga vecinul sa semnez? Aky86 Aky86 Bună ziua am Cum apartament o casa care au avut mai mulți moștenitori eu am cumpărat 200 metri și vecinul 200 metri casa e cu acoperiș comun vecinul ... (vezi toată discuția)
"mansarda" cu pod deasupra bogdan111 bogdan111 Buna seara, As dori sa va solicit asistenta in legatura cu o problema: am cumparat un apartament situat la mansarda unui bloc de tip P+2+M conform ... (vezi toată discuția)