avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 547 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Data începerii urmăririi penale
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Data începerii urmăririi penale

Dacă s-a făcut o sesizare pe codul vechi, iar dosarul a fost în stadiul actelor premergătoare mult timp, se consideră că a început UP când a fost începută pe legea veche, sau se calculează de la data sesizării. Mă interesează deoarece doresc să fac o contestaţie privnd durata procesului penal, iar urmărirea penală trebuie să fie începută de cel puţin un an.
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 00:13, 17 Ianuarie 2015
Contestaţia privind durata rezonabilă a procesului penal, se aplică numai proceselor penale începute după intrarea în vigoare a Legii nr. 135/2010.
Puteti face cerere de urgentare fara sa aveti probleme.
Nu prea apreciez ca ar conta o astfel de contestatie in mod special.
Important este sa aveti argumente puternice pentru urgentare.
Nu doresc urgentare, doar o desfăsurare normală a procesului într-un dosar unde nu se fac acte de luni de zile iar cererile sunt respinse ori nemotivat ori motivându-se un singur punct ori nerăspunzându-se la ele.

De aceea, nu cred că o cerere adresată Parchetului mă poate ajuta. În această idee m-ar interesa această contestaţie sau o altă soluţie.
De unde rezultă că nu este aplicabilă procedura pentru procesele penale începute înainte de 1 feb 2014?
Daca stiti sa motivati cererea nu va trebuie contestatie.
Eu faceam asa ceva cand procurorii inca nu stiau si abia aflau de asa ceva.
Si se lamurea situatia fara nicio contestatie.

Nici nu cred ca voi uza vreodata de contestatie...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Urmarire penala czs czs Buna ziua Doresc sa adresez urmatoarea intrebare pe urmatoarea speta: la data de 01.12.2011 s-a inceput urmarirea penala impotriva mea pt acuzatii de fals ... (vezi toată discuția)
Dosar penal conducere fara permis auto neinmatriculat costel_gr2013 costel_gr2013 Care este termenul prevazut de lege pentru solutionarea uni dosar penal pentru conducerea unui auto neinmatriculat si a conduceri cu pc suspendat. (vezi toată discuția)
Csm: parchetele care nu vor soluþiona dosarele penale mai vechi de cinci ani într-un termen rezonabil vor fi trase la rãspundere Ana Cristina Margu Birou de mediator Ana Cristina Margu Birou de mediator Unităţile de parchet, inculsiv DNA şi DIICOT, care nu vor soluţiona dosarele penale mai vechi de cinci ani, într-un termen rezonabil, vor fi trase la ... (vezi toată discuția)