avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1249 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Va rog ajutati-ma in a putea sa-mi fac o idee - cerere ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Va rog ajutati-ma in a putea sa-mi fac o idee - cerere de despagubire pentru lipsa de folosinta a unui teren

Din experienta dumneavoastra , cam la ce suma m-asi putea referi in cererea de despagubire pentru lipsa de folosinta a unui teren de 2112 mp , intravilan in com Brebu - Prahova . Un calcul la minimum macar daca aveti idee , va rog frumos
Cel mai recent răspuns: ContSters341448 , utilizator 09:08, 19 Ianuarie 2015
am inte;s ok . am sa postez rezultatul dar cam peste 3 luni
Va fi foarte greu să obțineți o despăgubire câ de cât importantă. Veți obține ceva doar dacă acțiunea D-voastră a fost făcută cu profesionalism și aveți probe solide.

În aceste cazuri se va face aplicarea prevederilor art. 1385 alin. 4 C.civ.:

Art. 1385. Întinderea reparaţiei
(1) Prejudiciul se repară integral, dacă prin lege nu se prevede altfel.
(2) Se vor putea acorda despăgubiri şi pentru un prejudiciu viitor dacă producerea lui este neîndoielnică.
(3) Despăgubirea trebuie să cuprindă pierderea suferită de cel prejudiciat, câştigul pe care în condiţii obişnuite el ar fi putut să-l realizeze şi de care a fost lipsit, precum şi cheltuielile pe care le-a făcut pentru evitarea sau limitarea prejudiciului.
(4) Dacă fapta ilicită a determinat şi pierderea şansei de a obţine un avantaj sau de a evita o pagubă, reparaţia va fi proporţională cu probabilitatea obţinerii avantajului ori, după caz, a evitării pagubei, ţinând cont de împrejurări şi de situaţia concretă a victimei.

Deci va trebui sî dovediți avantajul pe care l-ați fi obținut dacă ați fi lucrat terenul și mai mult, probabilitatea obținerii avantajului.

Așa e simplu de socotit câți cireși aș fi plantat, câte kg de cireșe producea fiecare și cââi lei costă la piață un kg. Dar oare care era probabilitatea de a chiar obține toate acestea?

Despăgubirile se vor acorda proporțional cu probabilitatea avantajelor pe care le-ați fi putut obține conform cu dovezile administrate în fața instanței.
da exact la acest articol m am referit multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sanctiuni executare lucrare in mod gresit gica_ungureanu gica_ungureanu Se încalcă vreo lege în cazul în care ești plătit și execuți o lucrare greșită? Există sancțiuni? Nu mă refer la medici. Ei au parcă o lege a ... (vezi toată discuția)
Plata pentru nefolosire imobil voinea75 voinea75 Va expun pe scurt situatia: - fostul sot paraseste domiciliul conjugal -eu intentez actiune de divort -copilul minor ramane in intretinerea mea - se ... (vezi toată discuția)
Pretentii arcd ROMANFLORIN ROMANFLORIN Se poate prevala de răspundere conducatorul unei instituţii (director – ordonator tertiar de credite) de prevederile art. OUG nr. 119/1999, respectiv de ... (vezi toată discuția)