avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 697 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Despagubire RCA dauna totala
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Despagubire RCA dauna totala

Buna ziua,

In noiembrie 2015 am avut un eveniment cu masina. Am deschis dosar de dauna la asiguratorul celui vinovat si dupa ce am depus toate hartiile am stat de vorba cu lichidatorul. Masina a fost declarata dauna totala, iar lichidatorul mi-a facut o calculatie de dauna conforma legii in vigoare. Eu am fost de acord cu suma respectiva, insa pana s-a dat dosarul efectiv in lucru (la ei), lichidatorul cu pricina a incetat sa mai lucreze la compania de asigurari.

Dupa multe telefoane si durmuri am reusit sa iau legatura cu lichidatorul nou care a fost desemnat sa se ocupe de dosarul meu. Am fost anuntat ca va prelucra dosarul si ca va reveni cu un raspuns. Intre timp au trecut sarbatorile si s-a facut 2015.
Imediat dupa sarbatori am luat din nou legatura cu acest lichidator care mi-a spus ca trebuie refacuta calculatia dupa noua lege in vigoare de la 01.01.15, iar dupa aproximativ o saptamana mi-a transmis via e-mail o noua suma de despagubire, evident mult mai mica decat ce stabilisem initial cu celalalt lichidator. Am solicitat in scris si calculatia pentru aceasta suma, insa mi s-a comunicat ca va sosi in scris prin posta....inca nu am primit nimic.

Ce baza legala are compania de asigurari sa calculeze conform legislatiei de la 01.01.15 avand in vedere ca evenimentul s-a produs in 2014, dosarul de dauna a fost deschis in 2014, iar termenul legal de 10 zile pentru a obtine un raspuns oficial la acest dosar oricum nu a fost respectat?

Unde ma pot adresa pentru a rezolva aceasta problema?

Multumesc
Cel mai recent răspuns: All8yn , utilizator 21:31, 2 Aprilie 2018
Bună seara am și eu eu problema astazi s.a produs un accident cu mașina in care a fost constat ca este dauna totala , masina este un fiat punto 2002 imi pute-ți spune la ce suna mi.ar oferii asiguratorii sa stiu la ce sa ma aștept !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Problema cu societatea de asigurari... geo26 geo26 Cu respect! Ma confrut cu urmatoarea problema in materie de asigurari: autoturismul meu a fost avariat in proportie de 85%, mi s- a ca voi fi incadrat la dauna ... (vezi toată discuția)
Accident, despagubire rca, dauna totala - legislatie felisc felisc Buna ziua, Am avut un accident, fiind nevinovat, partea vinovata avand RCA. Care sunt legile pe care trebuie sa le citesc sa fiu complet informat cu ... (vezi toată discuția)
Problema asigurari. grad de uzura al vehiculului estimat gresit andrei_jil andrei_jil Buna dimineata, Am un autoturism audi a6 din 2002 cu 269 000 km, care a suferit un \"mic\" accident in urma caruia a ajuns epava ( dauna totala ). Toate ... (vezi toată discuția)