avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 211 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Ce drepturi are nora
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Ce drepturi are nora

Buna seara,
unchiul meu (fratele mamei) a decedat pe 30 decembrie. Locuia in apartament cu sotia sa si tatal lui (bunicul meu). In apartamentul bunicului!
De-a lungul vietii(de fapt imediat dupa nunta) si-au cumparat o mobila de bucatarie, una de sufragerie si o masina de spalat. In rest platea bunicul: zugravit, termopane, cheltuieli, usa metalica, aragaz, impozit, etc. A platit tot si la inmormantarea fiului sau (inclusiv coroana din partea norei :O )
Acum nora spune ca s-a saturat de batran si ar vrea sa stea singura. Se cearta cu bunicul zilnic, il ameninta, nu-i face mancare (omul si-a facut abonament la o cantina), se intalneste zilnic cu diversi "avocati", etc...
Ce drepturi are ea? O putem da afara? La un moment dat a disparut de acasa 3 zile, iar bunicul si unchiul s-au trezit chemati la politie ca ar vrea sa se intoarca..atunci politistul i-a spus ca e casa bunicului care daca vrea o tine, daca vrea nu..ce putem face? Multumesc!
Cel mai recent răspuns: CRM2013 , utilizator 12:24, 19 Ianuarie 2015
Buncul e cel ce trebuie sa ceara evacuarea ei in instanta.
Casa e bun propriu al bunicului sau a existat si o bunica proprietar ?
e bun propriu al bunicului, bunica a decedat inainte de a cumpara apartamentul in care locuiau
Sa inceapa un proces in evacuare, va poate mandata pe dvs sa va ocupati.
ce inseamna asta? ea cu ce pleaca din casa? se face un fel de partaj? bunicul meu e dispus sa-i dea tot ce vrea..
Ultima modificare: Sâmbătă, 17 Ianuarie 2015
corinuka, utilizator
nora are dreptul la bunurile mobile cumparate cat timp a fost casatorita
ea ar trebui sa accepte ‘mostenirea’ dupa sot in ceea ce priveste bunurile mobile cumparate; cerere de evacuare pt a o da afara dar daca nu are unde pleca si dovedeste ca nu are cu ce plati chirie s-ar putea sa fie mai dificil;

Alte discuții în legătură

Evacuare fiu, noră și copii MihaiEm18 MihaiEm18 Bună ziua! Vă rog frumos să mă ajutați în legătură cu urmatoarea problemă: Bunica, în vârstă de 72 ani, locuiește împreună cu unchiul, ... (vezi toată discuția)
Un sfat, va rog-evacuare tolerat Beeba Beeba Buna ziua, am si eu o problema. Bunicii din partea mamei au un apartament, casa si teren la tara. In apartament au locuit inca de la inceput matusa mea(sora ... (vezi toată discuția)
Buna seara alex ale alex ale As avea nevoie de un răspuns la întrebarea : se poate ataca dreptul de uzufruct viager? În condițiile în care bunica a locuit 25 de ani în casa fiului ... (vezi toată discuția)