avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 213 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... buna seara
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

buna seara

As avea nevoie de un răspuns la întrebarea : se poate ataca dreptul de uzufruct viager? În condițiile în care bunica a locuit 25 de ani în casa fiului său care în urma cu 3 ani a decedat și toate bunurile au fost trecute pe numele soției, actuala nora. Menționez că bătrâna are handicap de gradul 4 și fiul care este în viață este însoțitorul care primește pensie și a plecat de la nora sa acum 6 luni in urma unui avc, locuind și fiind îngrijită de cealaltă nora a ei și fiul ei, însoțitorul. De ceva timp amenință că vrea înapoi spunând că nu trb sa o îngrijească nimeni, în condițiile în care nu mai vede și nu se poate deplasa singură. A fost refuzata frumos și i a fost explicată situația și refuză și amenință cu diverse ( ex că da foc la casă, la curte etc). Menționez că a fost făcut act de vânzare - cumpărare pe curte unde este casa. Pe lângă comportament urât pe care le a avut cu răposatul ei fiu și cu nora ei, de a lungul anilor, acum fiind foarte bine îngrijita și având parte de toată atenția copilului, nepoților și surorilor, nu este mulțumita. In casa in care a locuit nu va putea nimeni să aibă grijă de ea așa cum are copilul ei de ea. Care repet este și însoțitorul și lui dandu.i curtea pe care are casa făcută. In mare cam asta ar fi situația și dacă se poate as vrea să mă îndrumați in a gasi o soluție. Mulțumesc
Cel mai recent răspuns: Ana-Maria Dutescu , Avocat 19:28, 19 Februarie 2019
O solutie este sa intelegeti ca batranii sunt mai dificili. Ignorati ce spune deocamdata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de vânzare-cumpărare cu întreținere și bătrână sărita de pe fix... Livii1209 Livii1209 Bună seara. Sunt văduvă cu 2 copii. Sotul meu a murit în urma cu 6 ani și eu am rămas în aceiași curte cu mama lui. În urma cu 20 ani soacra mea ne a ... (vezi toată discuția)
Contract de vindere și cumpărare cu clauza de intretinere Livii1209 Livii1209 NAVIGARE RAPIDĂ Discuție deschisă în Răspunsuri în comunitate Contract de vânzare-cumpărare cu întreținere și bătrână sărita de pe ... (vezi toată discuția)
Mostenire - cedarea partilor unui singur mostenitor mona1979 mona1979 Bun gasit, Doresc sfatul unui notar sau avocat daca este posibil. Bunicul meu a decedat in 2003, avand 4 copii, 3 fete si un fiu. In 2004 s-a dezbatut ... (vezi toată discuția)