avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 648 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cumpar cu banii cash un apartament ipotecat
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cumpar cu banii cash un apartament ipotecat

Buna ziua, am un prieten care vrea sa cumpere cu cash un apartament. A vorbit cu proprietarii si, cand sa se intalneasca pentru semnare, proprietarul i-a spus ca apartamentul are o ipoteca. Prietenul meu s-a speriat si a inceput sa caute pe internet sfaturi legate de cumpararea unui imobil ipotecat. Stie cineva care e procedura, pas cu pas, si daca dureaza mai mult decat o vanzare fara ipoteca? (Banuiesc ca se cere extras de carte funciara, in care se va vedea ca exista o ipoteca. Presupun ca apoi banca trebuie sa dea acceptul instrainarii imobilului. Dar "fizic" cum va face prietenul meu cu banii? Se va duce la banca DUPA ce cumpara si va zice" ia banii astia; sunt ai tai"? si apoi banca va renunta la sarcina din cartea funciara?
Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: AntoanelaC , utilizator 23:30, 19 Ianuarie 2015
cumpararea se face in fata notarului si el va va spune ce e de facut ...
Buna ziua, sunt 2 variante foarte simple de a afla procedura completa:
1. notar
2. banca unde este ipotecat
In ambele cazuri veti primi raspunsurile exacte.
In mare, cei de la banca vor emite un acord de vanzare cumparare, in care se va mentiona ca intai isi vor acoperi ei creanta, urmand ca vanzatorul sa primeasca restul. Acest lucru se va putea face printr-un transfer bancar, prietenul dumneavoastra isi va deschide un cont in aceiasi banca si totul devine foarte simplu.
Buna ziua, banca da acceptul de vânzare.Va trebui sa menționeze in accept si faptul ca se obliga sa ridice ipoteca dupa ce primește in contul ei suma necesară ridicării ipotecii. Ideal ar fi ca prietenul Dvs sa depună in contul specificat de banca suma aferentă, urmând ca banca sa își tragă suma necesară, diferența rămânând vânzătorului. Dupa primirea sumei banca da o declarațiein fata notarului si acesta se duce cu acesta declarație si ridica ipoteca, apartamentul rămânând pe numele prietenului Dvs.
Mergeti la banca.E singura care poate face greutati la intabularea imobilului.Va va comunica modalitatea agreata pentru plata si va da acceptul pentru incheierea vinzarii pe care sigur il va cerere notarul fiindca pe notata in cartea funciara interdictia de vinzare , iar aceasta interdictie trebuie radiata inainte de incheierea contractului de vinzare -cumparare.Si notarul va va spune acelasi lucru.
Nu este obligatoriu sa fie radiată ipoteca băncii înainte de cvc. Ar însemna ca vânzătorul sa dispună de bani ca sa ridice ipoteca. Va spun din practica faptul ca se semnează cvc, se plătește către banca datoria, se ridica ipoteca. Așa cum spuneați, notarii știu cel mai bine. Trebuie sa va asigurați ca banii se transmit la banca pentru ridicarea ipotecii. Am vândut cateva zeci de apartamente ipotecate. Oricum, trebuie sa luați legătura cu banca. Va trebuie acceptul ei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cumparare apartament ipotecat marina19571954 marina19571954 Buna ziua, In curand urmeaza sa cumpar un apartament ipotecat. Proprietarul mi-a propus sa incheiem initial o promisiune de vanzare-cumparare prin care dau ... (vezi toată discuția)
Contract de vanzare cumparare cu rezerva dreptului de proprietate kamellia kamellia Buna seara, Urmeaza sa achizitionez un apartament intr-un bloc construit de un dezvoltator si am incheiat un contract de vanzare cumparare cu rezerva ... (vezi toată discuția)
Promisiune de cumpărare imobil prin plata unei creanțe. aqua regia aqua regia Am incheiat o promisiune bilaterala de vanzare-cumparare pentru un apartament la un pret bun. Apartamentul era ipotecat in baza unei creante detinute de ... (vezi toată discuția)