avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 626 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Promisiune de cumpărare imobil prin plata unei ...
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Promisiune de cumpărare imobil prin plata unei creanțe.

Am incheiat o promisiune bilaterala de vanzare-cumparare pentru un apartament la un pret bun. Apartamentul era ipotecat in baza unei creante detinute de catre fostul prieten al vanzatoarei,care la randul lui achitase un credit de la un IFN. Cei doi se judeca si in cele din urma ea obtine decizie definitiva in parte,(sa aflu ulterior nu si irevocabila )adica ea sa-i restituie debitul lui. Aici intervin eu si prin promisiune bilaterala de vanzare-cumparare achit avansul de 50 % din pret pt stingerea creantei. Banii au fost virati in contul executorului si apoi in contul creditorului.La expirarea primului termen al promisiunii ma prezint la notar pt a achita restul de bani ,unde constat cu stupoare ca tranzactia nu poate avea loc fiindca,creanta nu a fost radiata de la Cartea Funciara pe motiv ca procesul nu este finalizat...,
In curand expira si al doilea termen stipulat de actul aditional,vanzatoarea nu mai poate fi contactata (mi-a blocat nr de telefon). Ce pot face in continuare? Sa atac in Civil pt respectarea clauzei conform careia imi da dublul sumei investite sau/si in Penal pt inselaciune? Toti si-au luat banii linistiti: notarul,executorul,tertul creditor ,promitenta vanzatoare careia i-am achitat debitul iar eu am ramas cu o creanta....
Cel mai recent răspuns: trandafir2 , moderator 13:07, 29 Ianuarie 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu este o chestiune penala in speta dvs. Inainte sa incheiati promisiunea bilaterala de vanzare cumparare si sa achitati suma de bani, ati solicitat un extras de informare de la cartea funciara? Notarul v-a informat asupra acestui aspect?
Da,am fost informat de catre notar. Da, am vazut extrasul de carte funciara. Dar mi s-a spus ca platind banii pt creanta , ipoteca se va ridica si astfel urmand sa platesc restul de bani pt imobil. Doar ca acest lucru nu s-a intamplat. Proprietara mi-a blocat nr de telefon si refuza orice dialog. A promis ceva in plin litigiu. Este legal?
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Pai daca notarul v-a spus ca "platind banii pt creanta , ipoteca se va ridica ..." atunci mergeti la notar si cereti-i socoteala (daca mai recunoaste). Ce sa va spun, v-ati bagat unde nu trebuia si nu este exclus sa fiti victima unui joculet mai murdar. Cautati un avocat cu care sa analizati in concret care sunt sansele pentru un plan de actiune in acest sens.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Promisiune de cumpărare imobil prin plata unei creanțe. cum pot finaliza contractul dacă creanța n-a fost radiată din cf? aqua regia aqua regia Prin fosta mea partenera de viata,avocat in Baroul Bucuresti am gasit un apartament la un pret bun. Apartamentul era ipotecat in baza unei creante detinute ... (vezi toată discuția)
Dovada incasare vanzare imobil Monica02 Monica02 Buna ziua , va rog sa ma ajutati cu o informatie legata de textul : Restul de pret in suma de 35.000EUR (treizecisicincimiieuro), va fi virat pe baza ... (vezi toată discuția)
Vanzare apartament gabi23242730 gabi23242730 Buna ziua, Urmeaza sa vand um ap., astazi merg la notar pt. blocarea si scoaterea cartii funciare. Intrebarea mea este daca sunt obligat sa ii las actele ... (vezi toată discuția)