avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 591 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Sanctiune 195/2002
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Sanctiune 195/2002

Daca textul de lege prevede ca sanctiune contraventionala pentru fapta savarsita amenda plus pedeapsa complementara, iar agentul constator aplica alta sanctiune, respectiv avertisment plus masura complementara, se poate contesta procesul-verbal?!
Cel mai recent răspuns: roxanik18 , utilizator 13:08, 18 Ianuarie 2015
Care ar fi motivul contestatiei?
Art 102, alin (3) Constituie contravenţie şi se sancţionează cu amenda prevăzută în clasa a IV-a de sancţiuni şi cu aplicarea sancţiunii complementare a suspendării exercitării dreptului de a conduce pentru o perioadă de 90 de zile.
Agentul constator a aplicat avertismentului..
Se poate contesta procesul-verbal?
Ultima modificare: Duminică, 18 Ianuarie 2015
roxanik18, utilizator
Dvs.vroiati ca politistul sa nu-i dea avertisment ci direct amenda? Si avertismentul este o masura de sanctiune contraventionala.
Puteti-l sa contestati procesul-verbal, intrucat orice persoană se poate adresa justiţiei pentru
apărarea drepturilor, a libertăţilor şi a intereselor sale legitime.

Insa trebuie sa aveti grija ca OUG 195/2002 se completeaza cu prevederile OG 2/2001 care instituie ca sanctiune contraventionala si avertismentul.
multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Depasire viteza cu peste 70km/h in afara localitatii. se poate sustine examen? Adrxfb Adrxfb Buna ziua, am si eu o nelamurire legata de ordonanta cea noua care spune ca depasirea vitezei legale cu peste 70km/h atrage amenda din clasa a IV a de ... (vezi toată discuția)
Anulare proces verbal Vladu79 Vladu79 Buna ziua, am avut un apel pentru anularea procesului verbal prin care mi a fost suspendat permisul de conducere. Nu inteleg daca trebuie sa predau permisul ... (vezi toată discuția)
Apel la sentinta civila lauriancului lauriancului revin cu aceeasi problema pt care am mai discutat pe forum si va rog cine ma poate ajuta cu un sfat pertinent. Am primit hartia acasa cu hot.civila in care ... (vezi toată discuția)