avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 623 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Contributie sanatate
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Contributie sanatate

Doresc sa stiu daca un administrator si actionar unic la un SRL-microintreprindere, datoreaza CASS si in ce cuantum, in situatia urmatoare:
- nu este salariat nicaieri
- nu primeste indemnizatie ca administrator
- a ridicat sporadic sume din contul SRL, pentru care a platit impozitul de 16%.
Multumesc
Cel mai recent răspuns: Cabinet Expert Contabil , Contabil 18:10, 20 Ianuarie 2015
Sumele ridicate din SRL ce reprezinta?
au fost cheltuieli personale, s-au ridicat ca dividende
Dividendele se ridica daca exista profit.Nu am inteles ce inseamna ,,cheltuieli ridicate ca dividende>>, dar datoreaza CASS pentru veniturile din dividende
Contribuţia de asigurări sociale de sănătate prevăzută la art. 296^27 alin. (1) se stabileşte de organul fiscal competent, prin decizia de impunere anuală, pe baza informaţiilor din declaraţia privind venitul realizat sau din declaraţia privind calcularea şi reţinerea impozitului pentru fiecare beneficiar de venit, precum şi pe baza informaţiilor din evidenţa fiscală, după caz.
Ultima modificare: Marți, 20 Ianuarie 2015
Cabinet Expert Contabil, Contabil

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plata cass-ului pentru dividende eficienthr eficienthr Am un SRL la care sunt unicul asociat. Pana acum nu am stiu ca pot avea si calitatea de salariat in cadrul firmei mele. Eu, ca persoana fizica, am incheiat cu ... (vezi toată discuția)
Taxe asociati intr-un srl Mihai223 Mihai223 1. Un SRL poate opta pentru 3% pe venit sau 16% pe profit la infiintare? 2. Trebuie ca SRL-ul sa aiba minim un angajat? Sau poate opera ca entitate avand ... (vezi toată discuția)
Dividende persoane fizice Rodyk22 Rodyk22 Trebuie sa platesc dividende unui pensionar cu o pensie de 1000 lei, ii retin 16% impozit pe dividende si 5.5% cass? Multumesc! (vezi toată discuția)