avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1147 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Cum se poate aproba de asociatie sigilare calorifere
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Cum se poate aproba de asociatie sigilare calorifere

Buna ziua,
numele meu este Florin Popescu si am urmatoarea situatie :
- anul trecut in luna noiembrie m-am mutat pentru o perioada de 3 ani din Ploiesti la Brasov cu casa si serviciu atat eu cat si sotia dar pastram si apartamentul din Ploiesti. Din acest motiv cat si datorita faptului ca nu s-au montat repartitoare de caldura, am solicitat asociatiei sa ne sigileze caloriferele pentru a nu plati caldura care costa foarte mult, iar apartamentul este situat la mijloc, deci oarecum calduros si nu ar pune in pericol tevile care trec prin apartament. Datorita unor neintelegeri avute cu presedintele asociatiei, acesta s-a folosit de o restanta de 1000 lei la intretinere, cu toate ca aveam angajament de plata cu asociatia, si le-a transmis celor patru vecini cu care ma invecinez, vecini care trebuia sa semneze o adresa catre Dalkia, furnizorul de caldura care era de acord cu sigilarea daca vecinii semnau, sa nu semneze pana nu platesc integral datoria si astfel sunt nevoit sa platesc pe noiembrie 320 lei si cine stie ce o sa mai vine cu frigurile care au fost. Am inteles ca s-ar putea pe cale judecatoreasca dar nu stiu care ar fi aceea si ce paragraf de lege se poate invoca, ma poate ajuta cineva ? Specific ca am vorbit cu fiecare in parte, doar un singur vecin a fost de acord sa semneze, este mai tanar si a inteles, ceilalti sunt pensionari, mai bine spus doar femei si usor de manipulat de presedinte, nu am nimic cu acesta, dar ca sa intelegeti mi-a aplicat maxim de penalitate la intarzieri, adica 0,2% pe zi in conditiile in care legea ii permite PANA la 0,2% si nici nu vrea sa auda de reducere macar la 0,1% .
Multumesc anticipat de sfaturi si sugestii .
Cel mai recent răspuns: Pflorin54 , utilizator 19:46, 26 Ianuarie 2015
Pentru inocenta , Buna ziua, doar la posibilitatea de a rezolva sigilarea caloriferelor, de a obtine semnatura sau aprobare de la asociatie pentru sigilare, restul problemelor legate de restanta si alte plati imi revin deci le asum .
Ultima modificare: Luni, 19 Ianuarie 2015
Pflorin54, utilizator
Celor care sunt de parere ca utilizatorul nu are dreptul sa ceara sigilarea caloriferelor pentru ca afecteaza fie cota la caldura a celorlalti vecini, fie confortul termic al acestora, le aduc urmatoarele doua contraargumente care in practica inseamna acelasi lucru cu ce anume cere utilizatorul:

- daca ar fi avut repartitoare, inchidea caloriferele si pleca unde avea treaba sa plece. Discutii nu mai existau, contre nu mai existau si toata lumea isi vedea de treaba;

- daca si-ar fi montat CT, s-ar fi deconectat cat se poate de legal de la sistemul centralizat si pe timpul cat era plecat din apartament, inchidea centrala. Asta fac toti posesorii de centrale fara a se gandi ca afecteaza confortul termic al vecinilor. Ca d-asta au facut investitia, sa se bucure de avantajele ei, intre care si micsorarea costurilor cu caldura daca nu o foloseste.

Pentru utilizator problema este faptul ca i s-a promis ceva de catre un om pe functie de presedinte, iar aceasta promisiune nu este respectata. Asta vrea el sa-si rezolve legal.

@Pflorin54
Dupa ce ne-ati explicat chestiunea cu restantele consider ca, in mare, v-ati achitat de conditiile impuse, iar rezolvarea problemei sta numai in a-l determina pe presedintele asociatiei sa se tina de cuvant.

Interventie moderator
Va rog pe toti sa evitati provocari inutile prin comentarii necerute, iar pe cei ce se simt lezati sa se abtina de la atac la persoana.
Ultima modificare: Marți, 20 Ianuarie 2015
elga50, moderator
Multumesc elga50, ati punctat corect problema mea, dar ma bucur ca ati punctat si modul in care agitau inutil apele unii cititori. AM fost la Ploiesti dar din pacate aceeasi situatie este, a venit caldura pe decembrie 400 lei fara sa stau acolo, sa vedem in ianuarie ce o sa fie, mi-e groaza. Mi-am cerut un drept nimic altceva, chiar si cu restanta trebuiau sa se gandeasca ca nu-i ajuta cu nimic sa nu semneze, din contra, nu se marea restanta si era posibil, s-a mai intamplat, sa opreasca apa calda si rece pe cate 10-14 zile, iar eu nu pot sa-i ajut. Deci nu am primit nici un sfat legat cum pot sa rezolv problema.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dalkia ploiesti nu aproba debransari, imposibilitate montare centrala termica ContSters332880 ContSters332880 Am depus o cerere la Dalkia Ploiesti pentru sistarea/sigilarea agentului termic pentru anul 2014-2015,m-au sunat si au spus ca vin sa-mi sigileze robinetii de ... (vezi toată discuția)
Oprire caldura Popi01 Popi01 Buna seara, ma numesc Florin din Ploiesti am 53 ani si am urmatoarea problema : - ca urmare a unor probleme personale, ma vad nevoit sa ma mut cu familia in ... (vezi toată discuția)
asociaȚia de proprietari buna ziua! la începutul anului mi-am sigilat caloriferele cu ... AlinaCT AlinaCT Buna ziua! La începutul anului mi-am sigilat caloriferele cu acordul asociației: administratorului si al președintelui, mi s-a specificat ca desii nu ma ... (vezi toată discuția)