avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 392 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Doresc o recomandare. Ce trebuie sa fac in acest caz.
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Doresc o recomandare. Ce trebuie sa fac in acest caz.

Ma deplasam pe Bulevadrul Mihail Kogalniceanu dinspre Bulevardul Regina Elisabeta, la intersectia dintre Mihail Kogalniceanu cu Vasile Parvan eu am facut stanga si aici vreau sa mentionez ca am fost primul la semafor asteptand ca sa se faca verde ca fac stanga spre Str Bogdan Petricescu Hasdeu, cand s-a pus verde la semafor eu am facut stanga din fata mea nu a venit nimic din fata ca sa imi intarzie timpul ca sa intru in urmatoarea intesectie. Dupa ce se face stanga de pe Bulevardul Kogalniceanu spre Str. Bogdan Petricescu Hasdeu trec pe culoarea verde a semaforului intersectia cu Splaiul Independentei 4 sau 5 masini asta daca nu vine cineva din fata sau in intersectiea in care urmeaza sa intre nu mai sunt masini care sa intarzie timpul acest lucru poate fi verificat oricand pentru ca dupa plecarea echipajului de la fata accidentului am verificat timpii semaforici. Am rugamintea de a solicita inregistrarile din intersectia Mihail Kogalniceanu cu Vasile Pirvan Politiei Locale Bucuresti pentru verificarile pentru ca in imagini se poate vedea ca am fost primul la semafor sa fac stanga si nu a venit cineva din fata maea sa imi intarzie timpii de intrare in urmatoarea intersectie. Se mai poate vedea cu zoom si intrarea mea in intersectia dintre Vasile Pirvan cu Splaiul independentei pe culoarea verde a semafosrului pentru ca este o distanta foarte mica intre aceste intersectii.
In momentul intrari mele in intersectia dintre Vasile Pirvan cu Splaiul independentei am intrat pe culoarea verde a semafosului, cand ma aflam deja in intersectie l-am vazut pe d-nul politist care era pozitionat in coltul din stanga al intersectiei si din sensul opus de circulatie era blocat pana in intersectie inclusiv, aflandu-ma in intersectie din spatele masinilor aflate pe sensul opus a iesit in fata o masina care traversa intersectia pe care nu am putut sa o evit, am pus frana insa era mazga pe jos si masina s-a dus ca o sanie si fiind totul foarte in scurt nu am putut nici sa schimb directia sau sa fac altceva pentru a evita impactul. Doresc sa mentionez ca in urma impactului masina acestuia a mers dupa intersectie pe Intersectie pe Spl. Independentei si s-a invartit la 300 de grade paralela cu strada . Eu parcat in fata acesteia am fugit repede la sofer care era singur in masina, care plangea si acuza dureri de cap probabil a fost luat si prin surprindere avea in mana stanga tigarea neaprinsa probabil inainte sau in timpul impactului cauta bricheta sa isi aprinda tigarea. Imediat dupa mine la 10 -15 secunde a venit si d-nul politist soferul celeilalte masini spaunad "Nu mi-ai facut domulule dumneata semn". Eu oricum eram foarte speriat nu stiam ce sa mai fac, d-ul politist s-a dus pana in intersectie sa redirijeze circulatia ca a lipsit un minut dupa care a venit din nou la noi intreband-ul pe celalat sofer daca si-a revenit acesta spunand a solicitat ambulanta. A sunat domnul politist in cateva minute a venit ambulanta a stat cateva minute la fata accidentului cu celalalt sofer in masina dupa care au plecat spre spital. Dupa un timp de au venit trei domni politisti care au masurat distantele dintre masini am participat si eu la aceste masuratori, la un moment dat dupa ce explicam ca d-nul politist era situat in stanga mea si nu puteam sa il vad. Dupa acesta am inceput sa reproduc de unde veneam, mi am adus aminte ca eram primul la semafor cand veneam de pe Kogalniceanu in fata mea la o distanta foarte mare era un autobuz RATB, eu am facut stanga am intrat pe verde in intersectie pe culoarea verde si s-a produsul impactul pe care nu am avut cum sa il evit.
Dupa toate acestea am fost la Udriste unde am relatat exact cum s-a intamplat mai putin detalile pe care l-am scris aici, am semnat o hartie cu masuratorile pe mai multe pagini fara sa citesc cu atentie cele scrise acolo, mi au dat autorizatia de reparatie, dovada pentru permis dupa care mi s-a spus sa vin sambata pentru anexa 2. Intre timp m-am mai interesat pe si astazi am fost sa iau anexa 2 am solicitat o copie a procesului de constatare si o copie a declaratiei celuilalt sofer in care sa se stearga datele cu caracter personal pentru ca nu stiu nimic despre aceast accident si mi s-a spus ca nu este voie sa mi se dea pentru ca deja s-a deschis un dosar nu este ca un accident simplu.
Am sunat la Politia Locala Sec 5 mi s-a spus ca apartine de Politia Locala Bucuresti care in urma celor relatate mi a spus pentru ca trebuie solicitata o adresa din partea Politiei Rutiere.
Am fost din nou la Politia Rutiera la Udriste unde am intrebat acelasi lucru de copie la procesul de constatare al accidentului, si de adresa scrisa la inregistrari mi s-a spus ca pe inregistrare nu se vede intersectia ca una din camere nu functioneaza si ca nu poate sa imi dea copie la constatarea la fata locului pentru ca face parte din dosar.
Cam acestea sunt detalile accidentului, celalalt sofer in mod sigur nu cred ca are nici o vina pentru ca in mod sigur d-nul politist i-a facut semn sa plece si in mod sigur a plecat la semnul acestuia. Problema este ca mie mi s-a deschis dosar de vatamare corporala a celuilalt. Din fericire celalalt sofer nu are probleme de sanatate, cand am fost eu sa scriu declaratia acesta a plecat si nu stiu cum sa iau legatura cu el, am solicitat sa imi dea si mie numarul acestuia dar mi a spus ca il au dar nu mi-l poate da.
Acum doresc sa stiu ce trebuie sa fac sa imi probez nevinovatia, sau daca imi poate da cineva un sfat
Cel mai recent răspuns: Ioan Ciobanu , Expert judiciar 21:29, 18 Ianuarie 2015
Este indicat sa se efectueze o expertiza de specialitate in acest caz, in vederea stabilirii dinamicii accidentului, prin care sa se constate cu ce viteza a circulat fiecare dintre autoturismele implicate, cine a creat starea de pericol si ce reguli de circulație au fost încălcate si de catre cine.
av_silvia_margineanu a scris:

Este indicat sa se efectueze o expertiza de specialitate in acest caz, in vederea stabilirii dinamicii accidentului, prin care sa se constate cu ce viteza a circulat fiecare dintre autoturismele implicate, cine a creat starea de pericol si ce reguli de circulație au fost încălcate si de catre cine.


Foarte corect raspuns.
ing. Ioan Ciobanu

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna seara. va rog ajutati-ma cu un raspuns, astazi am avut un ... anca14cris anca14cris Buna seara. Va rog ajutati ma cu un raspuns, astazi am avut un accident rutier fara victime mai exact intr o intersectia trecand pe culoare verde a ... (vezi toată discuția)
Plangere contraventionala - permis suspendat pentru ca am trecut pe rosu acomputers acomputers Buna ziua, Mai jos voi prezenta scrisoarea (nu e in forma finala) ce urmeaza sa o depun la judecatorie pentru contestatie. Subsemnatul XXX, nascut la data ... (vezi toată discuția)
Accident fara sa se efectueze expertiza cristyan cristyan Se poate sa nu se faca oexpertiza la un accident la care soferita (cu sotul mare ”bugetar”) mergea intr-o intersectie pe 2 benzi , pe banda de indica ... (vezi toată discuția)