avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 177 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Salariu minim pe economie
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Salariu minim pe economie

Cu cat se plateste ziua la salariul de 975 lei? Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 10:41, 19 Ianuarie 2015
1. Salariul se stabileste lunar , intrucat numarul de ore lucratoare difera de la o luna la alta.

De exemplu, daca intr-o luna sunt 21 de zile lucratoare(168 de ore lucratoare) primiti 975 lei.

2. Ceea ce depaseste durata norma a timpului de munca constituie munca suplimentara care va fi compensata prin ore libere platite in urmatoarele 60 de zile calendaristice dupa efectuarea acesteia.
In cazul in care compensarea prin ore libere platite nu este posibila in termenul prevazut de mai sus in luna urmatoare, munca suplimentara va fi platita salariatului prin adaugarea unui spor la salariu corespunzator duratei acesteia care nu poate fi mai mic de 75% din salariul de baza.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Salariul minim pe 2015 mateiadriana mateiadriana Cat este salariul minim drut pe anul 2015? Cat este salariu mediu utilizat la fundamentarea bugetului asigurarilor sociale pe anul 2015 ? (vezi toată discuția)
Salariul de baza 2015 - ingrijitor personal contractual unitate bugetara duni duni Cum se calculeaza salariul unui ingrijitor in ian. 2015? Salariul din grila de salarizare in vigoare ptr bugetari OG 10/2008 675 lei + spor de vechime 169 lei ... (vezi toată discuția)
Ore lucrate BarbuViorica BarbuViorica Sotul lucreaza la o firma de paza si depaseste numarul de 168 ore/luna,lucreaza pana la 230ore/luna ,nu este platit cu salariul minim pe economie,este platit ... (vezi toată discuția)