avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 540 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

succesiune

Buna ziua,
Au trecut 8 ani de la decesul sotului.Sotia ramasa in viata cu un copil,dar nerecunoscut de defunct,doreste sa vanda garsoniera cumparata impreuna cu defunctul.Succesiunea nu s-a facut,pentru ca nu a cerut nimeni.Ce ar trebui sa faca aceasta ?ce acte sunt necesare ?cat ar trebui sa plateasca ,sa arate ca ea este mostenitoarea de drept ,sa poata vinde acest imobil ?
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 08:45, 19 Ianuarie 2015
Din ce Spuneti Dvs, deduc faptul ca este vorba de un concubinaj, daca nu a fost recunoscut copilul, si ar fi indicat sa consultați un specialist care sa va reprezinte interesele Dvs si ale copilului. Puteti merge si la un notar cu actele ce le dețineți, si va spune ce ar trebui facut.
Se poate deduce și faptul ca s-au căsătorit apoi, după nașterea copilului.
Soțul mai are rude- părinți, frați?
Dacă da, copilul ii va înlătura de la moștenire, insa pt asta, trebuie sa cereți în numele lui dacă mai e minor, stabilirea paternității.
Dacă nu are rude și ii erați soție, mergeți la notar pe raza ultimului domiciliu al decedatului sa obțineți un certificat de moștenitor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua - succesiune dupa 8 ani, drepturi copil nerecunoscut ContSters334938 ContSters334938 Ma numesc Dorin si as dori sa stiu daca exista vreo limita de cerere a succesiunii,a unor potentiali mostenitori .Adica,daca nu a cerut vreo ruda a sotului ... (vezi toată discuția)
Succesiune intre mama vitrega si copii vali_085 vali_085 Buna ziua! Doresc sa iau in ingrijire o batrana (nasa de botez) care are o garsoniera in Bucuresti. Aceasta doreste sa imi vanda fara contract de ... (vezi toată discuția)
Drepturi succesiune werner werner am si eu o intrebare.... sora bunicii mele a decedat in decembrie si nu are copii.. mai suntem din partea lor, in familie, eu si o matusa care are doi copii ... (vezi toată discuția)