avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 251 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Contractul colectiv de munca la nivel de unitate
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Contractul colectiv de munca la nivel de unitate

Buna ziua
Incheierea CCM la nivel de angajator (cu peste 21 de angajati) nu este obligatorie ci doar negocierea acestuia. Am avut control ITM, am prezentat procesele verbale de la sedintele de negociere si procesul verbal final prin care partile arata ca nu s-a ajuns la o intelegere in ceea ce priveste incheierea unui CCM.
INTREBARE: Cand trebuie obligatoriu (baza legalare) reluate negocierile si ce sanctiuni risca firma pana la momentul in care se incheie un CCM ?
Cei de la ITM mi-au spus ca procedura de negociere trebuie reluata la 60 de zile.
Multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 11:48, 19 Ianuarie 2015
Data reluarii procedurii de negociere trebuia stabilita in procesul-verbal final.

Legea nr.62/2011 nu stabileste niciun termen in ceea ce priveste reluarea negocierilor ccm.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Obligativitate incheiere contract colectiv de munca la nivel de unitate apetra apetra Art. 129 alin (1) din Lg 62/2011 spune ca negocierea colectivă este obligatorie numai la nivel de unitate, cu excepţia cazului în care unitatea are mai ... (vezi toată discuția)
Initiere negociere ccm RuxandraLarisa RuxandraLarisa Care sunt pasii care trebuie urmati atunci cand firma doreste sa initieze negocierea contractului colectiv de munca la nivel de unitate. In cazul in care nu ... (vezi toată discuția)
Ccm - ramura constructii Herra_ Herra_ Asa cum prevede art. 129 alin. (1) din Legea 62/2011 a dialogului social, negocierea colectiva este obligatorie la nivel de unitate, exceptie facand cazurile ... (vezi toată discuția)