avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 695 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Succesiune, testament, mostenitor rezervatar bolnav de ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Succesiune, testament, mostenitor rezervatar bolnav de Alzheimer

Buna ziua. Numele meu este Sorin. In urma cu 10 luni bunica mea din partea mamei a decedat lasandu-mi un testament cu toate bunurile pe numele meu. Mana mea are alzheimer si a fost pusa sub interdictie judecatoreasca eu fiind numit tutorele ei.
Intrebarea mea ar fi urmatoarea: exista vreo cale notariala sau judecatoreasca prin care sa imi revina ceea ce imi apartine de drept prin testament fara ca mama mea sa aiba si ea drepturi la acele bunuri? Astept un raspuns de la cineva abilitat aici pe forum cat si pe mail la adresa cristiansorin30@yahoo.com
Cu multumiri Cristian Sorin.
Cel mai recent răspuns: ContSters338589 , utilizator 14:27, 19 Ianuarie 2015
Nu. Mama dvs va avea dreptul la rezerva succesorala. Va fi numit un curator special pentru ca sunteti in contrarietate de interese. Orice decizie va lua instanta de tutela va fi luata in interesul persoanei ocrotite.
In primul rand as dori sa va multumesc mult pentru raspuns. Curatorul special care sa o reprezinte pe mama mea a fost deja numit. Acest curator ar putea sa ceara sa se imparta masa succesorala in doua? exemplu bunica mea a detinut doua apartamente identice cu aceeasi valoare.... imi poate ramane un apartament mie si unul mamei?
Mama dvs are dreptul la rezerva succesorala adica 1/2 din mostenirea lasata de bunica. Curatorul va reprezenta pe mama dvs conform hotararii instantei de tutela.
Multumesc inca o data pentru raspunsul prompt. Imi permit sa va mai intreb ceva.
La o masa succesorala de aproximativ 100000 de euro cat ar fi onorariul notarial?
Depinde.....mergeti la notar sa va calculeze....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bunurile persoanei puse sub interdictie judecatoreasca popescusteli popescusteli doresc sa aflu si eu raspunsul la doua intrebari ,daca se poate. 1.cum se poate partaja bunurile comune intre doi frati(coproprietari pe casa si pamant)dintre ... (vezi toată discuția)
Desi am grija de bunicii mei nu am drept la succesiune deia16 deia16 Eu am ajuns sa am grija de bunicii mei dupa ce matusa mea i-a tinut 2luni de zile si apoi i-a dat afara pentru ca sunt bolnavi(amandoi au alzheimer si dementa ... (vezi toată discuția)
Diferenta dintre mostenire si donatie carmen.pascu7 carmen.pascu7 Care este diferenta dintre mostenire si donatie din punct de vedere al taxelor notariale si catre Statul Roman? Care situatie este mai avantajoasa ... (vezi toată discuția)