avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 719 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Prietenul tatalui meu a promis ca ma va anunta daca ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Prietenul tatalui meu a promis ca ma va anunta daca tata se imbolnaveste dar ne-a mintit, tata decedand intr-un spital, singur printre straini

Tatal meu locuia la 300 km de mine. Era casatorit cu o doamna cu care nu a avut copii. Fiind in virsta si neavind incredere in sotia lui, s-a inteles cu un prieten al sau sa ne anunte pe noi, copiii, daca va cadea la pat, sa venim sa il ingrijim. Acesta ne-a promis in repetate rinduri ca asa va face, sa stam linistiti. Saptaminal ne suna si ne spunea ca tata e bine. Ultima oara ne-a spus ca a murit. Am aflat ulterior ca tata a fost in coma citeva saptamini, ca a fost internat de mai multe ori, ca a fost operat pe creier. Prietenul lui stia de toate acestea dar nu ne-a spus, dimpotriva, zicea ca e sanatos El era singura cale de legatura cu tatal nostru. A fost chiar platit de tata sa ne anunte.
Am suferit si sufar foarte mult ca nu mi-am putut ajuta tatal in cele mai grele momente.
As vrea sa stiu daca ce a facut vecinul este fapta penala.
Va multumesc.
Ultima modificare: Luni, 19 Ianuarie 2015
Mitra, utilizator
Cel mai recent răspuns: Mitra , utilizator 22:07, 24 Ianuarie 2015
nu aveti cum sa-l trageti la raspundere deoarece nici o lege nu-l obliga la aceasta. pentru vecin, o sa functioneze numai pedeapsa divina.
dar de ce nu tineati legatura personal cu tatal dvs? au existat persoane care sa va ingradeasca legatura???
Da, ultima lui sotie ne-a fost ostila in permanenta, fara sa ii dam vreun motiv. Tata a avut mereu functii bune, si dupa pensionare a lucrat multi ani, cistiga mult, era apreciat.
Ea s-a casatorit prima oara la 50 de ani, nu are copii si nu a suportat ca tata avea. In ultimele luni de viata ale tatalui ii tinea telefonul inchis mai tot timpul. De cite ori reuseam sa vorbim cu el il teroriza, il imbolnavea si iar ii inchidea telefonul. Ne era frica sa il vizitam, sa nu ii faca rau. Tata statea cu ea ca sa isi ispaseasca pacatele tineretii, asa zicea el. Totusi a vrut sa il ingrijim si noi, copiii, dupa cum a scris si in testamentul dat la notar, cu trei luni inainte de a muri. De asta a apelat la acel prieten, l-a platit chiar, sa ne anunte cind nu va mai fi el, tata, lucid. Cu prietenul ne cunosteam foarte bine, era zilnic la tata.
De principiu e greu de lamurit daca ar putea raspunde civil.
E mult de analizat daca a fost platit pentru asa ceva.
Daca a fost platit era obligat dar e dificil de aici mai departe de analizat in concret...
M-ar interesa daca raspunde penal, s-a obligat sa ne anunte starea tatalui nostru, a primit bani pentru efort, ne-a anuntat saptaminal ca e bine timp de trei luni dar cind tata a intrat in coma el ne-a mintit ca e tot sanatos.
Va multumesc.
Penal nu vad sa raspunda.

Nu pentru acest motiv daca tatal nu putea fi salvat oricum.

Alte discuții în legătură

Copii impiedicati sa isi ajute tatal in ultimele lui luni de viata, de niste straini interesati de banii decedatului. Mitra Mitra Tatal nostru, recent decedat la 83 ani, era casatorit cu o doamna care nu a avut copii niciodata. Noi locuiam la 300 km de tatal nostru si am avut relatii ... (vezi toată discuția)
Cum pot obtine actele medicale si actele de proprietate ale tatalui meu recent decedat? Mitra Mitra Tatal nostru a decedat recent. Inca nu a avut loc dezbaterea succesorala. Toate actele si bunurile lui sunt la ultima lui sotie, care nu ne-a suportat ... (vezi toată discuția)
Program de vizita raza de soare raza de soare Am terminat divortul. El a cerut copilul 1 luna in vacanta de vara,1 saptamina in vacanta de iarna si 2 wekenduri oe luna la domiciliu lui El NU a adus ... (vezi toată discuția)