avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 394 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Credit neachitat
Discuție deschisă în Executare silită

Credit neachitat

Buna ziua!

Am un credit de nevoi personale neachitat din cauza ca am ramas fara job.
Sotul meu (casatoriti de 20 ani) are un aparatament cumparat inainte de casatorie 50% el si 50% parintii, problema mea este daca banca poate cere apartamentul ptr datoria facuta de mine. Sotul nu are nici o contribuie la acest credit.

Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cristina Paisa , Avocat 17:30, 19 Ianuarie 2015
Puteti fi executata numai dvs, nu si sotul.
Daca se intampla altfel, faceti contestatie la executare in instanta.
daca sotul este codebitor, garant, fidejusor etc. in contractul de credit (lucru extrem de probabil avand in vdr ca probabil ati luat creditul ulterior casatoriei) creditorul poate solicita si executarea sotului. respectiv in cazul dvs. a cotei indivize de 50% din apartament.
Adevarat, de aceea intodeauna trebuie vazute documentele pe care se solicita o opinie.
Altfel, nu putem sa facem decat presupuneri.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare silita - introducere in cauza codebitor crysenc21 crysenc21 Buna ziua, Am o intrebare legata de executarea silita - pornita in baza unui contract de credit - cu o banca (care ulterior a cesionat creanța) care este ... (vezi toată discuția)
Refinantare credite fara sot codebitor amaria79 amaria79 buna ziua pentru refinantarea creditelor existente banca ma obliga sa il includ in contractul de credit pe sot ca si codebitor, in ciuda faptului ca eu sunt ... (vezi toată discuția)
Fidejusiune- partaj florinar florinar Sentinta de divort hotaraste ca fostul sot ramane cu toate imobilele avute la data respectiva cu preluarea sarcinilor, ipotecilor, cu consecinta achitarii ... (vezi toată discuția)