avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 666 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul, calculatorul meu şi ... Activitatea de YouTuber si aparitia fetelor strainilor ...
Discuție deschisă în Dreptul, calculatorul meu şi internetul

Activitatea de YouTuber si aparitia fetelor strainilor in videoclipurile mele

pentru urmatorul scenariu am nevoie de acte? ... eu ies in strada si in videoclipul filmat de mine personajul principal sunt eu si diferiti oameni (straini) care apar cu mine in videoclip...intrebarea mea este ... am nevoie de acte pe care ei sa le semneze ca sa apara in videoclip fara ca eu sa-mi asum riscul unei ulterioare acuzatii cu vedere la folosirea imaginilor care contin fata lor ? daca da ce fel de persoana ar trebui sa contactez (banuiesc ca un avocat) ca sa ma ajute sa procurez acele hartii si de ce fel de hartii am nevoie ... multumesc mult pentru acordarea atentiei si posiblului raspuns
Cel mai recent răspuns: tebaatusasula , utilizator 09:41, 30 Aprilie 2015
nu aveti nevoie de avocat, ci de acordul scris al respectivelor persoane (n-as risca doar acord verbal), ceea ce inseamna ca ar tb sa va dea datele pers, ceea ce nu prea cred ca vor face, dar daca vor scrie ei, de ex: ‘sunt de acord sa apar in clipul lui…’ in caz de ‘reclamatie’ le puteti pune hartia sub nas (vor fi ‘identificati’ mai mult sau mai putin dupa scris, in caz de litigiu)… iar daca vor solicita la un mom dat ca fatza lor sa nu mai apara acolo va trebui sa ‘incetosati’ imaginea; fara acordul pers ar tb sa incetosati fetzele strainilor din clipul dv

daca filmati la intamplare e putin probabil sa (puteti) obt acordul acestor oameni (e fizic f dificil), deci ar trebui sa evitati filmarea directa sau sa ‘incetosati’ chipurile (in ac mod nu incalcati drt nimanui la propria imagine etc)
Daca urmarest VitalyzdTV pe youtube, o sa observi ca la un moment dat omu are la indemana contracte pentru a fi semnate de oamenii care apar pe filmari.Cei care nu semneaza, apar cu fata blurata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Publicare imagini socante accident fara a cenzura cadrele explicite laurentiumeauta laurentiumeauta Buna ziua! La acesta legatura veti gasi un clip de 5 minute cu operatiunea de salvare in urma unui grav accident rutier, soldat cu pierderea a doua vieti ... (vezi toată discuția)
Am incalcat vreo regula daca am postat o inregistrare intr-o scoala unde se interzice filmarea? nu am specificat unde care scoala. ContSters230095 ContSters230095 Bine v-am gasit, am o oarecare nelamurire si doresc cateva pareri, daca sunteti dispusi, desigur. Daca postezi un anumit videoclip pe un SITE PUBLIC, dintr-o ... (vezi toată discuția)
Recuperare masina iana_adriana iana_adriana buna ziua..am nevoie disperata de un sfat in leg cu o masina...acum 3 ani am primit cadou o masina de la individul cu care eram la vremea respectiva...masina a ... (vezi toată discuția)