avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 526 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul, calculatorul meu şi ... Am incalcat vreo regula daca am postat o inregistrare ...
Discuție deschisă în Dreptul, calculatorul meu şi internetul

Am incalcat vreo regula daca am postat o inregistrare intr-o scoala unde se interzice filmarea? Nu am specificat unde care scoala.

Bine v-am gasit, am o oarecare nelamurire si doresc cateva pareri, daca sunteti dispusi, desigur.
Daca postezi un anumit videoclip pe un SITE PUBLIC, dintr-o incinta scolara, fara ca persoana respectiva sa mentioneze numele liceului sau diferite detalii despre personajele care au participat la filmare, incalci vre-o regula? Doresc sa mentin, exista o regula impusa de liceu, prin care-ti interzice folosirea telefonului pentru a filma, complet de acord. Spre exemplu, revenind la subiectul principal, sa spunem ca persoana respectiva care a postat videoclipul, nu a filmat in acel moment, ci a primit documentul (filmat) dupa cateva zile.

Ultima modificare: Joi, 17 Noiembrie 2011
ContSters230095, utilizator
Cel mai recent răspuns: Crissa C , Consilier juridic 21:49, 19 Noiembrie 2011
Nu conteaza cand ai primit filmul, prin ce mijloace...insa tu l-ai difuzat public pe un site.Incalci dreptul la viata privata, intimitate, etc.........Noile reglementari pedepsesc crunt astfel de fapte.Plus de asta daca sunt si minori in cauza intri pe legislatia protectiei copilului care are deasemenea pedepse pe masura faptelor. Ai vazut ca la TV-Stiri fata copiilor este neclara?Nu te intrebi de ce?
Nu cred ca s-a inteles in totalitate aceasta situatie. Persoana care a fost filmata, nu a avut nimic impotriva. S-a manifestat intr-un mod iesit din comun, din punctul meu de vedere. In cele din urma un anumit coleg a filmat-o. Referitor la fapta ei, in timp ce documentul era pe baza de creare, nu avut nimic de obiectat, din contra s-a amuzat total stiind ca este inregistrata.
Dreptul la intimitate? Daca ea nu s-ar fi manifestat astfel si-ar fi realizat, se presupune ca n-ar fi fost de acord cu acest videoclip si-ar fi iesit din clasa eventual. Am mentionat mai devreme ca nu a avut nimic impotriva, s-a amuzat total, era incantata ca este filmata si-n centrul atentiei. Sunt de parere ca, acel coleg a incalcat regula impusa de liceu, de a nu folosi telefonul in incinta respectiva, pentru a filma. Dar in acelasi timp, consider ca ea are cea mai mare parte din vina, deoarece s-a manifestat intr-un asemenea fel si s-a lasat filmata.
In legatura cu postarea, tocmai de aceea este un SITE PUBLIC, daca nu mentionezi numele personajelor sau liceului, ţinând cont si de postarea videoclipului inafara incintei scolare, nu se considera nicio incalcare...
Ultima modificare: Joi, 17 Noiembrie 2011
ContSters230095, utilizator
Intr-o oarecare masura aveti dreptate si-anume: faptul ca nu ati filmat acea persoana fara acordul ei. Aici nu a gresit nimeni cu nimic decat persoana care dorea probabil sa devina vedeta sau se amuza ca este filmata.
Greseala este alta insa. Una este sa filmezi pe cineva cu acordul lui si alta este sa postezi acel film pe un site public, unde sa vada toata lumea acel filmulet. Desigur, persoana filmata a gresit expunandu-se si s-ar putea astepta sa se vada online prin diverse locuri, dar nimeni...absolut nimeni nu are dreptul sa utilizeze acel filmulet pentru a arata si altora.
Daca cea filmata se va vedea online ar avea tot dreptul sa ceara administratorilor site-urilor respective sa inlature filmuletul, iar daca imaginea ei a avut de suferit prin aceasta postare are si dreptul sa va actioneze in judecata prin proces civil, unde ar putea cere daune morale.
Cat despre cel care a folosit telefonul in incinta scolii, aici cred ca doar conducerea va putea lua masuri daca este cazul.
Pentru ca este vorba de tineri eu as recomanda ca pe viitor sa nu mai folositi astfel de metode, in ziua de astazi liceenii au setea aceea de a se afirma prin orice mijloace, care nu le fac cinste de cele mai multe ori. De asemenea nici nu sunt foarte interesati de ce spune legea in astfel de situatii si nu cunosc faptul ca pot fi dati in judecata pentru postarea unui astfel de filmulet fara acordul persoanei implicate.

S-a vazut, dar la cererea profesorilor videoclipul a fost eliminat si nu a fost difuzat de catre nimeni altcineva la TV, deci?
In cazul in care acest video a fost eliminat, probabil ca singura sanctiune care vi se va aplica va veni din partea conducerii liceului respectiv daca se va considera ca este necesar si eu personal sper ca citind acest forum sa nu mai repetati acest gen de actiuni.
Mult succes la scoala.

Alte discuții în legătură

Activitatea de youtuber si aparitia fetelor strainilor in videoclipurile mele petebz petebz pentru urmatorul scenariu am nevoie de acte? ... eu ies in strada si in videoclipul filmat de mine personajul principal sunt eu si diferiti oameni (straini) ... (vezi toată discuția)
Informatie in domeniul cred ca penal FRONZAT FRONZAT va rog sa ma ajutati. cineva care ma filmat de cateva ori, a postat pe you tube filmuletele. ce pot face in situatia asta? nu ma lasa in pace deloc si ma ... (vezi toată discuția)
Scandal filmari videoclip! ajutor! exe exe Bun deci am o problema care suna cam asa: Am filmat impreuna cu ai mei colegi un videoclip la piesa \\\\"E... - L....\\\\". Cantareata E. este reprezentata de ... (vezi toată discuția)