avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1283 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Avocaţi şi Admitere ... Executata silit de catre avocat cu o copie a ...
Discuție deschisă în Avocaţi şi Admitere în avocatură

Executata silit de catre avocat cu o copie a contractului de asistenta juridica

Buna ziua,

Avocatul care m-a reprezentat in instanta, in ziua in care era ultimul termen la proces, mi-a indicat sa mai semnez un contract de asistenta pe motiv ca s-a schimbat numarul dosarului, eu achitandu-i inainte de redactarea cererii de chemare in judecata, discutand si de onorariul de succes la care mi-a zis ca nu se pune problema. Eu am semnat dupa indicatii, dansul acoperind cu toata palma intreaga foaie. Dupa ce am semnat a ridicat mana si am vazut suma de 6500 lei. Am anulat cu o linie toata suma, nu mi-a dat nici un exemplar, ba mai mult, am castigat procesul, am discutat si a promis ca anuleaza contractul si cand recuperez eu banii sa-i dau 1500 lei. Dansul m-a data in executare, am depus contestatie, dar la xecutor este FORMULARUL ROZ, autoimprimat. Deci sa inteleg O COPIE ? Cum sa fac?Unde-i cel galben? Poate sa vina executorul cu o copie? Sunt disperata. M-a inselat pe fata. Nu s-a schimbat nr la dosar. Eu am crezut. Am poprire 410 lei, credit in CHF, singura cu doi copii minori, cel mare a facut si pancreatita de la medicamente administrate gresit in spital. Nu stiu cum sa fac, la barou a avut castig de cauza dl avocat.#-o
Cel mai recent răspuns: Ionita Loredana Avocat , Avocat 20:57, 21 Ianuarie 2016
Nu cred ca sunt mari sanse pe penal, caci din modul in care trateaza baroul sesizarile, s-ar fi dat o minima sanctiune in cazul in care lucrurile miroseau a penal.
Sigur, aici depinde si de martorii, argumentele userului in sesizarea catre barou.

In primul rand, contractul de asistenta juridica este un contract bilateral sinalagmatic, care se incheie sub semnatura privata. Legea civila cere, astfel, doua exemplare originale, cate unul pentru fiecare parte.
Nu cunosc in mod concret clauzele din contractuil acela, insa este important cum s-a incheiat, in cate exemplare. Dupa mine, prostiile alea de contracte autoimprimate sunt, ca forma, nelegale. In primul rand nu asigura clientului posibilitatea de a negocia mare lucru din clauze exact prin modalitatea in care este lasat loc liber pentru alte clauze. Apoi, pe vechile contracte scria negru pe galben ca se incheie in doua exemplare, originalul ramanand la avocat si copia la client!!! Asta e absolut jenant.
Nu mai spun ca pe colturile albastre ale imputernicirilor de acum 8-9 ani scria "FALS". Mi-a aratat un client, ingrijorat de posibilitatea ca il puteam insela. :)) IMi amintesc si acum ingrijorarea lui. Sigur ca m-am dus la barou si am intrebat, nicio miscare; totusi, anul urmator nu mai era imprimat la fel.
Pe contractele din 2014 a fost prima data, parca, pe cand s-a scos mentiunea ca originalul ramane la avocat, bla-bla.
Dupa mine, este absolut jenant sa incurajezi, ca organ al profesiei, inselarea si lipsa de egalitate intre avocat si client. Nu face niciun bine asta si, vazand ca diverse discutate pe aici au disparut din contracte, poate va aparea un contract de asistenta juridic echilibrat, cu pagina anexa in care partile sa isi poata descrie cai mai corect si amplu toate cele ce vor a conveni, fara limitarea la cele 3 randuri lasate libere de un formular imbecil. Sau poate, mai destept si normal, vor renunta la acele formulare.
Ideea de formular inhiba negocierea libera intre parti. Ideea de a mentiona ca acel avocat sa fie substituit sau nu, specificatie destinata a fi vazuta de o instanta sau alta autoritate, suprima confidentialitatea avocat-client la incheierea contractului... e anormala.

Din pacate, e dificil de dovedit in penal o situatie ca asta, e nevoie de martori reali, seriosi. Dificil dupa ce la barou s-a respins... mai degraba mergeti in copntestatie si cu aratarea tuturor chestiunilor de fapt legate de contract...
Ultima modificare: Joi, 22 Ianuarie 2015
Cabinet de avocat Liliana Grădinaru, Avocat
Buna ziua,

Revin cu discutia despre ,,pacaleala'' dlui avocat, am pierdut definitiv, m-a distrus, intrebarea mea, pot sa mai fac plingere penala?
~ Conținut șters la cerere ~
Daca a pierdut in contestatie, inseamna ca doamna e in eroare si ca la executor exista originalul.
Puteti face cate plangeri penale sau civile doriti, insa, din pacate, mergend asa, fara cunostinte in domeniu, nu realizati mare lucru decat pierdere de nervi si timp. Dv. ati mers intr-o contestatie fara macar sa cunoasteti daca acel exemplar e original sau nu... or asa nu prea sunt sanse de castig.
Justitia pamanteana nu e una absoluta, ea depinde in mare masura de timpii si apararile partilor...
Puteti face plangere penala, insa daca sustineti in penal ce a fost pe undeva contrazis de vreo instanta pana acum, fie ea si civila, atunci nu are rost sa faceti demersul.
Asa cum v-a fost aratat, tot cu un avocat ar fi trebuit sa mergeti.
Multumesc frumos, avocatul care m- a reprezentat pe apel, zice ca nu mai sunt in termen pentru o actiune penala, m-as fi incadrat intr-un an de la intocmire contract. Eu consider inselaciune si am citit undeva ca se prescrie in 5 ani? Mai caut si alti avocati, dar.... dupa sarbatori. Multa sanatate si un an mai bun.

Alte discuții în legătură

Contract de asistență juridică în copie, nedatat, cu plata în rate. poate impune avocatul plata integrală? maxx_maxxx2004 maxx_maxxx2004 Buna ziua, In conditiile in care din partea avocatului am primit copia contractului de asistenta juridica, nu originalul, si aceasta nedatata, acest ... (vezi toată discuția)
Urgenta ContSters126274 ContSters126274 Vreau sa dau in judecata un avocat pentru inselaciune, unde depun plangerea? Am sanse sa gasesc un avocat care sa ma sprijine in aceasta cauza? (vezi toată discuția)
Avocati popescu marcela popescu marcela Buna ziua, In derularea unui contract de asistenta juridica intre un avocat si o persoana juridica pentru achitarea onorariului este normal ca avocatul sa ... (vezi toată discuția)