avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 763 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale reziliere contract
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

reziliere contract

Buna ziua,

Recent m-am lovit de o situatie mai speciala: exista 2 firme care au ca si punct comun faptul ca asociatul este acelasi si isi desfasoara activitatea in acelasi sediu si au acelasi puncte de lucru. Un dintre ele a intrat recent in insolventa. La unul dintre punctele de lucru servicile de internet sunt furnizate pe baza unui contract cu firma intrata in insolventa. Fiindca nu s-a platit s-a intrerupt furnizarea. Acum se vrea incheierea unui alt contract pe cealalata firma. Pentru asta au nevoie de contractul de comodat intre cele 2 firme, contract incheiat anul trecut si valalbil 5 ani. Pentru a nu se face legatura intre cele 2 firme persoana care se ocupa de incheierea contractului de furnizare internet( angajata al firmei solvabile) a cerut rezilierea contractului de comodat existent si intocmirea unui alt contract de comodat pe o perioada de 2 ani, intre aceleasi parti si cu acelasi continut.

Intrebarea mea este daca aceste demersuri nu sunt frauduloase ( asa cum intuiesc eu ) si care ar fi consecintele?
Cel mai recent răspuns: angela23 , utilizator 15:47, 9 Iunie 2009
In primul rand, care este interesul dvs.? Sunteti cam confuz in descrierea situatiei. Sunteti furnizorul de internet? In acest caz trebuie sa apreciati daca persoana fizica din spatele firmei in insolventa prezinta credibiltate pentru a incheia un contract pe noua firma, sau trebuie sa va luati precautii suplimentare - cum ar fi plata in avans a abonamentului etc.
Cui a cerut angajata celei de-a doua firme rezilierea contractului de comodat? Din datele problemei pe care le-ati expus, cele doua firme sunt controlate de aceeasi persoana fizica, deci nu vad cum cineva din exterior ar putea sa fie informat despre ce contracte se reziliaza respectiv se incheie intre cele doua firme.
In orice caz, pentru ca incheierea noului contract de comodat sa fie valabila, acesta trebuie aprobat de administratorul judiciar desemnat, cu exceptia cazului in care nu s-a ridicat dreptul de administrare al administratorului social.
Poate nu am fost suficient de clara, plus ca situatia este oricum confuza. O sa incerc sa explic printr-un exemplu: 2 firme X si Y au acelasi administrator( si asociat) , sediu social si un punct de lucru in bucuresti. Firma X a intrat in insolventa. La punctul de lucru din bucuresti se furnizeaza serv. de internet in baza unui contract intre X si firma D. Sapt. aceasta s-a intrerupt furnizarea serv. datorita neplatii facturilor. Angajatul firmei Y ( care a fost si angajat al firmei X pana la intrarea in insolventa) doreste incheierea unui nou contract de furnizare servicii intre firma D si firma Y. Pentru punctul de lucru din bucuresti exista un contract de comodat intre un tert si firma Y. Angajatul de care va vorbeam doreste sa reziliez contractul de comodat si sa intocmesc un altul pe o perioada mai scurta dar cu acelasi continut si intre aceleasi parti. Administratorul firmei Y si-a dat acordul. Astfel el sustine ca va evita sa se faca legatura in firme.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Societate in insolventa florenta_22 florenta_22 Buna ziua, La societatea \"x\" si \"y\" avem acelasi administrator, \"x\" intra in insolventa, furnizorul de gaze a intrerupt furnizarea de gaze, firma \"x\" ... (vezi toată discuția)
Contract de cesiune- pe cine chem in judecata? stefana88 stefana88 Buna ziua! Ma confrunt cu urmatoarea problema: o anumita primarie a incheiat un contract avand ca obiect asfaltarea unui drum cu firma X. In acel contract ... (vezi toată discuția)
Inchiriere de la firma in insolventa zidan zidan Buna ziua, Intentionez sa deschid o firma X cu sediul si pct. de lucru inchiriate de la firma Y. Societatea Y are mari probleme financiare si este ... (vezi toată discuția)