avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 501 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... Societate in insolventa
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

Societate in insolventa

Buna ziua,
La societatea "x" si "y" avem acelasi administrator, "x" intra in insolventa, furnizorul de gaze a intrerupt furnizarea de gaze, firma "x" a mers sa incheie din nou contract si nu au vrut din cauza datoriilor. Administratorul a facut contract cu gazele pe firma 'Y", desi firma "x" a beneficiat de serviciile respective. Firma "y" are contract de comodat pentru sediul social cu firma "x", dar firma "y" este inactiva, nu are salariati, nu are activitate.
1. Cum poate firma "y" sa-si recupereze banii de la firma "x"? Se poate incheia un contract intre ele?
2. Firma 'x" va intra in faliment, ce se intampla? Se inchid toate contractele de munca ale salariatilor, se pune cheia pe usa?

Multumesc!
Cel mai recent răspuns: florenta_22 , utilizator 08:33, 1 Iulie 2016
Daca x a intrat/intra in insolventa nu mai poate incheia contracte prin care sa isi micsoreze patrimoniul. Deci nu va mai putea sa incheie un contract simulat cu firma y.
Daca x intra in insolventa, depinde ce va decide lichidatorul judiciar si instanta, se poate reorganiza sau intra in faliment, cu consecinta radierii.
Nu se poate face contract intre x si y, fiind acelasi administrator, ianiante sa intre in insolventa?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reziliere contract angela23 angela23 Buna ziua, Recent m-am lovit de o situatie mai speciala: exista 2 firme care au ca si punct comun faptul ca asociatul este acelasi si isi desfasoara ... (vezi toată discuția)
Poprire salariu Dula Nicoleta Dula Nicoleta Buna dimineața, Am o firma pe care am inchis-o anul trecut. Am datorie pe firma la banca și îmi opreste din salariul unde lucrez acum. Cum pot baga ... (vezi toată discuția)
Procedura insolventa, etape si pasi alecsandes alecsandes Buna Ziua stimati internauti, Am o problema, iar intelegerea buchiilor lege pentru mine (ca inginer) este dificila. Am tot cautat sa aflu intr-un mod ... (vezi toată discuția)