avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 362 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... PFA Inscriere documente in registru jurnal incasari si ...
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

PFA Inscriere documente in registru jurnal incasari si plati

Intrebare: sunt PFA consultanta marketing, neplatitor de tva. am mai multe nelamuriri, iar diversele forumuri sau chiar ce am citit in lege pare contradictoriu.O prietena contabila m-a ajutat sa tin contabilitatea dar cand am ajuns la adm.financiara, surpriza mi-au spus ca nu este ok... de unde inteleg ca , contabilitatea PFA nu e la fel ca la restul.. si atunci:

1.Este adevarat ca am nevoie doar de "registru jurnal incasari si plati "14-1-1/b?
2.Este adevarat ca nu am nevoie de "registru de casa:" 14-4-7a"?
3.Este adevarat ca plata impozitului nu se inregistreaza in jurnal? ci doar plata CASS si cas?

Ultima modificare: Marți, 20 Ianuarie 2015
ailenrocp, utilizator
Cel mai recent răspuns: george-neagu , moderator 21:35, 20 Ianuarie 2015
Va rog sa cititi cel mai bine OMFP 1040/2004 de aprobare a normelor metodologice privind organizarea şi conducerea evidenţei contabile în partidă simplă

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contabilitate izabela 67 izabela 67 Am un IF împreună cu sora mea,mai exact un bar. Eu stiam ,că pt. un IF ajunge contabilitatea în forma simplă, un registru de încasări si plăti si un ... (vezi toată discuția)
Clarificare ordin 1040 / 2004 eugen_r2 eugen_r2 Bună ziua, Sunt pfa neplătitor de TVA. Am citit cît am putut de atent ordinul 1040 în legătură cu contabilitatea în partidă simplă, dar unele ... (vezi toată discuția)
Determinare venit impozabil intreprindere individuala cristina_71 cristina_71 Buna seara , pentru determinarea venitului impozabil la o intreprindere individuala se ia in considerare la venituri baza fara TVA si la cheltuieli baza ... (vezi toată discuția)