avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 423 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general contabilitate
Discuție deschisă în Contabilitate în general

contabilitate

Am un IF împreună cu sora mea,mai exact un bar. Eu stiam ,că pt. un IF ajunge contabilitatea în forma simplă, un registru de încasări si plăti si un registru inventar.
Cand am fost la finante,să le înregistrez,un domn de acolo(cel,care a înregistrat registrele),mi-a spus,că mai am nevoie de reg.de casă,raport de gestiune,unde trec intrările si iesirile si foaie de receptie.(garda financiară le verifică)X-(#-o

Vă rog,dacă stie cineva sigur de ce registre am nevoie?:(
Multumesc!
izabela
Cel mai recent răspuns: MALAMUT , Consultant fiscal 22:58, 17 Februarie 2010
La infiintarea unei PFA sunt cateva registre care trebuiesc cumparate in mod obligatoriu. Necumpararea acestora in termenele legale sau neprezentarea acestora catre organele de control pot fi sanctionate cu amenzi.

In cazul unui PFA registrele obligatorii ce trebuiesc cumparate sunt:
- Registrul Unic de Control
- Registrul Jurnal Incasari si Plati (cod 14-1-1/b)
- Registrul Inventar (cod cod 14-1-2/a)



si mai cititi si
Ordin nr. 1040 din 08/07/2004

pentru aprobarea Normelor metodologice privind organizarea şi conducerea evidenţei contabile în partidă simplă de către persoanele fizice care au calitatea de contribuabil în conformitate cu prevederile Legii nr. 571/2003 privind Codul fiscal

Anexa


A. Dispoziţii generale

4. Contribuabilii pot utiliza toate formularele prevăzute în prezentele norme metodologice sau numai o parte din acestea, în funcţie de elementele specifice activităţii desfăşurate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Programe contabilitate pfa Ruben Ruben Observ existenta multor programe de contabilitate pentru PFA, dar nu inteleg suportul legislativ pentru functionarea acestora. Poate din punct de vedere legal ... (vezi toată discuția)
Registre la pfa norma fixa sub_bass2002 sub_bass2002 Daca am un pfa cu norma fixa trebuie sa conduc registru incasari si plati, sau nu trebuie nimic daca impozitul este fix? (vezi toată discuția)
Dupa infiintare pfa ce acte sunt necesare si la ce institutie imi exprim optiunea pentru p.f.a. norma de venit sau in sistem real? cris_geany cris_geany dupa infiintarea de pfa coafor ce acte trebuie sa mai am,in vederea unui control de la OPC,garda financiara ,... ... (vezi toată discuția)