avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 432 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Dispunere expertiza medico-legala
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Dispunere expertiza medico-legala

Din cate stiu, pe vechiul Cpp, efectuarea expertizei medico-legale putea fi dispusa numai de catre procuror si numai prin Ordonanta motivata. Politia judiciara, nu putea dispune decat atunci cand era urgent, o Constatare medico-legala, si aceasta prin Rezolutie motivata.
Intrebare:Avea dreptul org. de cercetare penala(politistul) sa dispuna efectuarea Exp. ML prin Rezolutie? Si fara ca aceasta sa fie macar confirmata, incuvintata de procuror?
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: wiki38 , utilizator 20:14, 30 Ianuarie 2015
Conf. fostului C.p.p. expertiza se dispunea prin ordonanta, constatarile prin rezolutie motivata.
Multumesc de raspuns. Puteti sa idicati textul de lege care regelmenteaza aceasta procedura, si cine este in drept sa o dispuna? Daca exp. ML a fost dispusa de politist, fara stirea procurorului, prin Rezolutie, care ar fi situatia juridica Raportului de Exp. ML?
Multumesc in ca o data.
Dvs m-ati intrebat de fostul C.P.P.care acum nu se mai aplica. Va intereseaza procedura conf.NCPP?sau daca a fost legala procedura in conditiile fostului cod?
Ultima modificare: Joi, 29 Ianuarie 2015
Cabinet de Avocat ”Patrascu Razvan”, Avocat
Expertiza a fost efectuata in 01.02.2013. Ma intereseaza art. din vechiul cod care precizeaza actul procesual in cauza, si cui revinea competenta de a dispune o exp. medico-legala, cand nu este obligatorie.
Va multumesc.
Constatarea medico-legala se dispunea de organul de urmarire penala prin rezolutie motivata
in temeiul art.203 c.p.p.si in conf. cu prevederile art.112-114 c.p.p.
Expertiza medico-legala se dispunea de organul de urmarire penala in temeiul art.203 c.p.p. si in conf. cu prevederile art.116-125 din c.p.p.

Alte discuții în legătură

Actele emise de organul de cercetare penala marius29_86@yahoo.com marius29_86@yahoo.com As dori sa stiu daca organul de cercetare penala (politistul, de obicei) poate sa emita ordonante si rezolutii, sau doar procurorul poate sa le emita. Va ... (vezi toată discuția)
Legala sesizare a organului de up luci_an luci_an Va mai retin atentia cu o problema. Descriere speta: Organul de cercetare penala din cadrul unei sectii de politie intocmeste un pv de sesizare din oficiu cu ... (vezi toată discuția)
Rezolutie/ordonanta nup maia.cami maia.cami As dori sa ma interesez de la cunoscatorii in Penal daca: 1) - REZOLUTIA (nup) emisa de procuror si ulterior ORDONANTA (nup) emisa de prim-procuror SE ... (vezi toată discuția)