avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 230 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... intabulare
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

intabulare

Am executat o amenajare spatiu de locuit in podul existent al casei mele, dimensiunile imobilului ramanand aceleasi.Ce trebuie sa fac pentru intabulare?
Cel mai recent răspuns: Aurora Marin , Expert cadastru autorizat ANCPI / OCPI 16:15, 21 Ianuarie 2015
E prea putin probabil sa puteti intra in legalitate deoarece amenajarea podului ca spatiu de locuit se face in baza schibarii de destinatie a podului, apoi obtinerea unei autorizatii de construire, efectuarea constructiei dupa un proiect si proces verbal de receptie dupa finalizare. Cu toate acestea faceti documetatia cadastrala pentru intabularea noului spatiu ca spatiu de locuit.
Ultima modificare: Miercuri, 21 Ianuarie 2015
BEJENARU PETRU, Expert judiciar
Am autorizatie de constructie si toate aprobarile, dar nu am terminat finisajele interioare (exteriorul este terminat).Se poate face receptia in acest caz, fara a fi terminat interiorul? Daca da, atunci ce trebuie sa mai fac pentru intabulare?
Ultima modificare: Miercuri, 21 Ianuarie 2015
raduch67, utilizator
Poti obtine Procesul verbal de receptie la terminarea lucrarilor (obligatoriu insotit de Certificatul de performanta energetica a cladirii -in noua forma-altfel procesul vb . fiind considerat nul) - inscrii in rolul fiscal noua suprafata utila a cladirii. Ulterior cu autorizatie , proces vb, certif. fiscal , extras cf, copie cadastru vechi ....vei putea intabula noua forma a cladirii.
Mai am nevoie de documentatie cadastrala, daca nu s-au modificat dimensiunile imobilului?
Da , deoarece suprafata utila (locuibila) si ptr. stat impozabila ...s-a marit , astfel ca trebuie actualizat cadastrul imobilului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inregistrare pod in cartea funciara andrei2005 andrei2005 Buna ziua, Am urmatoarea problema: in 1988 am cumparat o casa acoperita cu caramida in Cluj-Napoca; In contractul de vanzare-cumparare, si in cartea funciara ... (vezi toată discuția)
Construcție fără autorizație. care este procedura de intrare în legalitate? ludo ludo Buna ziua, Scuze daca nu am ales forumul corespunzator, rog mediatorul sa-l dirijeze corect. O cunostinta , fara acces la internet, ar vrea sa stie cum ar ... (vezi toată discuția)
Autorizatia de construire expira. in ce stadiu al constructiei pot intabula imobilul? VALERICA1955VALERICA VALERICA1955VALERICA Buna ziua, am o casa cu etaj in constructie.Am reusit sa montezi ferestrele si usile exterioare,exteriorul l-am izolat si vopsit iar gardul este cu ... (vezi toată discuția)