avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1758 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... somaj tehnic 2009
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

somaj tehnic 2009

Am 3 salariati la societate si nu am comenzi.Ptr. o perioada de 3 luni am decis sa ii bag in somaj tehnic, conform OUG 28/2009.pe salariati Ii voi plati cu 75% din salariu, dar nu stiu cum procedez cu contributiile si declaratiil ptr. CAS, sanatate, somaj, impozit...
Conform OUG 28//2009, am dreptul sa nu platesc aceste contributii.
Stie cineva cum trebuie sa procedez?
Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Iael , utilizator 20:55, 14 Iunie 2009
Puteti suspenda temporar activitatea societatii, iar dvs sa beneficiati de indemnizatia de somaj ...
In baza OG 29/2009 sau va referiti la altceva ?
Care este procedura ?
In cazul in care doriti sa intrerupeti activitatea unei societati comerciale exista optiunea de a suspenda activitatea acesteia, o solutie mult mai de scurta durata si mai ieftina decat dizolvarea voluntara.
Suspendarea activitatii unei societati comerciale se poate realiza pentru o perioada de maxim 3 (trei) ani, dupa aceasta perioada fiind obligatorie reluarea activitatii.
De asemenea, pe perioada suspendarii se poate activitatea societatii se poate relua in orice moment, nefiind obligatorie ajugerea acesteia la termenul prevazut initial.

Pentru suspendarea activitatii unei societati comerciale, la registrul comertului se depune cerere de înregistrare însotita de hotarârea adunarii generale a asociatilor/actionarilor/decizia asociatului unic privind suspendarea temporara a activitatii societatii comerciale (original), certificatele constatatoare emise în baza declaratiilor-tip pe propria raspundere pentru autorizarea activitatii, conform Legii nr. 359/2004 (acolo unde este cazul), declaratia-tip pe propria raspundere din care sa rezulte ca persoana juridica nu desfa oara la sediul social sau la sediile secundare ori în afara acestora activitatile declarate o perioada de maxim 3 ani.
Cand se doreste reluarea activitatii trebuie depusa o cerere prin care se comunica acest fapt sau nu ?

Pe perioada de intrerupere temporara a activitatii se poate intra initial in somaj tehnic timp de 3 luni (intelegand ca nu afecteaza stagiul de cotizare ) si ulterior in somaj timp de 6luni (+prelungirea de 3 luni pt salariatii deveniti someri in 2009?
Ultima modificare: Duminică, 14 Iunie 2009
Iael, utilizator
1. Nu faceti confuzie intre suspendarea activitatii societatii si intreruperea temporara a activitatii.

2. Da, se va depune o cerere prin care se va comunica faptul ca societatea isi reia activitatea.

Alte discuții în legătură

Somaj tehnic gabita2000 gabita2000 Buna ziua, As vrea sa va intreb in primul rand ce inseamna somaj tehnic. Am inteles ca este 75% din salariu? Acest somaj ma afecteaza pe mine in privinta ... (vezi toată discuția)
Somaj tehnic ruxandralider ruxandralider Va rog sa-mi spuneti daca perioada in care am fost in somaj tehnic se pune la vechime. In aceasta perioada contractul de munca a fost suspendat. (vezi toată discuția)
Somaj tehnic gabi1 gabi1 Buna ziua , Va rog sa-mi spuneti daca perioada de somaj tehnic constituie vechime in munca.Este vorba de suspendare pe o perioada de 6 luni. Va multumesc ... (vezi toată discuția)