am avut in proprietate un fiat ducato,de marfa.in 2006 am plecat din romania , facandu i procura fostului concubin .. procura prin care ii cedez lui drepturile asupra masinii.in 2007 a vandut o , nefacand act de vanzare cumparare cu noul proprietar, banuiesc ca doar hartie de mana.in anul 2009 apar la impozite cu 15 milioane pentru masina.ce pot face sa o radiez,sa nu mai apara pe numele meu.mentionez ca nu am nici un act al auto-ului.doar sunt proprietar in acte!nu stiu nimic despre noii proprietari. multumesc anticipat pt raspuns!
Obtineti de la notariatul care a autentificat procura, un duplicat.
Formulati actiune in instanta in contradictoriu cu ex-concubinul prin care solicitati ca sa se constate ca de la data de... (cand ati incheiat/semnat procura) nu mai sunteti proprietara autoturismului aflat in discutie.Solicitati in consecinta, in contradictoriu si cu Directia de taxe si impozite unde apare inregistrat autoturismul, ca instanta sa dispuna radierea acestuia.
Pana la pronuntarea unei hotarari definitive si irevocabile, va trebui sa platiti in continuare impozitul legal datorat...:angry:
Adresati-va instantei de judecata in vederea constatarii inexistentei dreptului de proprietate asupra masinii.Odata pronuntata hotararea , in temeiul acesteia procedati si la radiere.
Oare instantele ar fi de acord cu o asemenea actiune?
Si eu sunt curios ce ar decide instanta.
Notarul nu da procura daca nu ii dai un numar.
Zice ca nu o gaseste.
nu a fost incheiat un act de vanzare cumparare , insa instanta de judecata poate constata ca posesia si folosinta sunt ,momentan , exercitate de o terta persoana;)
Totusi , si relatarea e confuzionanta...in ce consta "chitanta de mana"?
Ioana, eu ma refeream la chestiunea cu inexistenta dreptului la proprietate.Ar fi fost o solutie dar nu va merge.
Problema userului ar fi ca nici nu stie la cine se afla autoturismul si din acest motiv nu are cu cine sa se judece.
Daca are cu cine sa se judece lucrurile se simplifica mult.
cand am plecat din tara i am facut procura notariala pentru a putea folosi si a se ocupa de tot ceea ce priveste masina .. pe motiv ca eu parasesc tara. exact exact nu stiu cum a fost redactata procura.cert este ca motivul era ca eu parasesc tara si in lipsa mea sa aibe mana libera.la ceva timp a vandut o , facand o hartie intre el si cumparator si a inmanat cumparatorului toate actele masinii..nu la notar .. foaie A4 in 2 exemplare .. una lui si una cumparatorului.proba pe care evident nu o detin.tot ceea ce am in acest moment sunt extrasurile de rol de la finante precum trebuie sa platesc impozit si niste amenzi din 2007-2008(de cand a fost revanduta masina)
multumesc de sfaturi!