avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 634 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Mostenire

Buna seara! Voi expune pe scurt situatia din familie si am dori sa stim ce pozitie sa luam in speta mai jos mentionata: Sunem 4 frati, tata a murit acum 20 de ani, mama este in viata si succesiune nu s-a facut dupa moartea lui tata, toti trei fratii mei au primit mostenire cate 50 de arii de teren prin anii 1995 inafara de mine, iar acum mama este in grija unei surori care doreste sa vanda casa deoarece o are pe mama in grija, fapt pt care am fost chemati toti fratii la tribunal de catre mama si sora mea pt a clarifica actele pt a pune casa in vanzare. Problema este ca mama a hotarat ca partea ei, adica jumate din casa o da surorii mele , plus si partea care i se cuvine dupa tata o da tot surorii mele. Daca ceilalati frati sunt de acord cu situatia prezentata de fata, eu pot sa nu semnez pt a nu vinde casa deoarece nu am primit nici pamantul care l-au primit ceilalti frati? Mentionez ca mama are pensie de 1000 de lei lunar, iar eu nu am primit nimic sa ma avantaje fata de ceilalti frati, sau sa am vreo altercatie cu parintii sau vreunul dintre frati. Eu doresc sa primesc la fel ca ceilalti frati acel teren sau contravaloarea lui si jumate casa dupa vanzare sa se imparta la cei 3 frati care am ramanem. Ce sanse legale am sa obtin acest lucru? MULTUMESC !!!
Cel mai recent răspuns: ContSters340976 , utilizator 22:18, 21 Ianuarie 2015
Presupun ca fratii nu au acte pe cate 50 ari de teren atunci cand se face succesiunea cereti sa se aduca la masa succesorala si terenul la care aveti pretentie , Tineti cont de faptul ca mama are drept la jumatate din casa si terenuri plus inca un sfert din cealalta jumatate .Copii impart trei sferturi din jumatate . Daca partajul se face in instanta acesta va fi corect dar toate bunurile defunctului trebuie aduse la masa succesorala

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune AriaAlexandra AriaAlexandra Prietenului meu i-a murit tatal pe 20 noiembrie anul trecut. Nu a lasat niciun testament si nici nu a apucat sa treaca casa pe numele lui. Ca mostenitori este ... (vezi toată discuția)
Dezbatere succesiune- cum se imparte masa succesorala in acest caz? eleniam eleniam Buna ziua, zilele urmatoare trebuie dezbatuta succesiunea dupa socrul meu si as vrea sa ma ajutati cu cateva informatii. mostenitori sunt 3 copii si ... (vezi toată discuția)
Mostenire - dezbatere succesorala Vasile Olteanu Vasile Olteanu In urma cu 3 luni tatal meu a decedat.Mama a decedat in 1989, dar nu am facut dezbaterea . Mai am un frate. In 1992 tata s-a recasatorit. Masa succesorala se ... (vezi toată discuția)