avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 254 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... 'La parter esti ca la casa?"
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

'La parter esti ca la casa?"

Am si eu o mare rugaminte...Daca ma puteti ajuta...unde pot sa rezolv...problema mea....Locuiesc in centrul Constantei....stau in acest apartament de 7 ani...si l-am cumparat destul de scump..ca era cu vedere "in spate" si zona linistita...Numai ca la parter vecinii mei si-au facut ca un fel de curte ..cu masa ,scaune ...au cimentat...si ma dispera....chiar si la aceasta ora adica 23 sunt afara iau masa......De dimineata sunt la cafele cu alte vecine..deja e un "club"...Nu au nici o jena......Nu cred ca e normal ca la bloc...sa fie ca la casa...ei se simt ca in gradina lor..daca am incercat sa le spun frumos...ca de .....mai se odihneste si omul...nu am reusit decat sa fiu antipatica probabil...
Nu le-ar fi trebuit o autorizatie cu semnaturile vecinilor ?Fostul propietar arunca cu apa pe ei.....si-l inteleg...#-o.Unde pot reclama?
Nu cred ca am sprijin din partea celorlalti vecini .....Sunt de ai lor..... Va multumesc...
Sesizati acest aspect Asociatie proprietarilor pentru a actiona conform legiii 237
Conform legii 230/2007 puteti sesiza conducerea asociatiei. Poate se decide in comitetul executiv un program de liniste in asociatie. Puteti sesiza si politia deoarece prin lege intre ora 22 si 8 dimineata sunt aqnumite restrictii de poluare fonica .
era vb mai mult de..ocuparea spatiului verde,si apoi de poluare fonica..
Ce facem cand acest spatiu verde este ocupat tocmai de conducerea asociatiei?
Ma gandesc ca proprietatea asociatiei este limitata la amprenta la sol a imobilului. Spatiile verzi din jurul cladirii nu reprezinta altceva decat domeniul public.
Trebuie sa vedeti cum se afiseaza aceasta situatie.
Daca este vorba despre proprietatea publica asupra careia a fost amenajat acel spatiu de catre vecini, problema poate fi extrem de simplu rezolvata cu o sesizare catre administratia publica.
Dupa cum stim, domeniul public are un regim special (si foarte drag mie)
Daca se constata acest lucru si se sanctioneaza, va fi sanctionata asociatia.
Si plangerile pentru perturbarea linistii si ordinii publice sunt o solutie, dupa o anumita ora...
Succes :D
AndreiT a scris:
Ma gandesc ca proprietatea asociatiei este limitata la amprenta la sol a imobilului.

Asociatia nu are niciun drept de proprietate, ea administreaza :)

Daca se constata acest lucru si se sanctioneaza, va fi sanctionata asociatia.

Nu neaparat, adica nici nu vad de ce. Mai mult, daca ar fi amendata asociatia, datoria ar ajunge sa se imparta "frateste" intre toti proprietarii, si numai in urma unui litigiu ar putea fi imputata proprietarilor "uzurpatori".

Alte discuții în legătură

Vecini zgomotosi - salon de coafura la parter ancas30 ancas30 Buna ziua! As avea nevoie de parerea dumneavoastra despre ce actiuni pot intreprinde in mod legal in urmatoarea situatie. Locuim la parterul unui bloc, iar ... (vezi toată discuția)
Problema spatii parter bloc macoveiv macoveiv La parterul blocului unde locuiesc,cind sa construit blocul erau diferite magazine cu textile,in prezent proprietarul a inchiriat spatiul unei terte persoane ... (vezi toată discuția)
Proces cu asociatia de proprietari - balcon construit fara autorizatie lia_roman2000 lia_roman2000 Sunt in proces cu asociatia de bloc ptr ca am facut o prostie. Am executat fara autorizatie un balcon si am fost data in judecata .In timpul procesului am ... (vezi toată discuția)