Media Intră în comunitate
avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 5302 soluții astăzi

Conferință avocatnet.ro: Împreună cu 10 specialiști de la EY România, KMPG România, Viboal FindEx și Dobrinescu Dobrev discutăm despre: TVA în comerțul electronic, SAF-T, analiza de risc fiscal etc. Rezervă loc și participă!

Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Colet returnat, plata curier
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Colet returnat, plata curier

Acum cateva zile am comandat ceva pe internet care urma sa vin printr-o firma de curierat. Problema este ca eu am cumparat acel produs de aici si nu mai am nevoie de el. Nu vreau sa deranjez dar intre timp a ajuns si coletul asa ca nu vreau sa il mai ridic. Intrebarea mea este cine v-a platit curierul pentru ca acesta trebuie sa il trimita inapoi....
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 12:52, 24 Ianuarie 2015
Verificati pe site-ul firmei de la care ati cumparat. Acolo trebuie sa fie specificat cine suporta costurile returnarii. Daca scrie ca plata o face clientul, asta e - trebuie sa platiti. Daca nu e scris nimic referitor la acest aspect nu sunteti obligat.


OUG 34/2014, Art. 14 - Obligatiile consumatorului in cazul retragerii

(1) Cu excepţia cazului în care profesionistul s-a oferit să recupereze el însuşi produsele, consumatorul returnează produsele sau le înmânează profesionistului sau unei persoane autorizate de profesionist să recepţioneze produsele, fără întârziere nejustificată şi în decurs de cel mult 14 zile de la data la care acesta a comunicat profesionistului decizia sa de retragere din contract în conformitate cu art. 11. Termenul este respectat dacă produsele sunt trimise înapoi de consumator înainte de expirarea perioadei de 14 zile.

(2) Consumatorul suportă doar costurile directe legate de returnarea produselor, cu excepţia cazului în care profesionistul acceptă să suporte acele costuri sau în care profesionistul nu a informat consumatorul că aceste costuri trebuie suportate de consumator.
Eu vorbesc de FanCurier si ma gandeam ca poate cineva a mai intalnit speta asta sa imi poata spune. Nu vreau sa am probleme cu ei sau sa ma trezesc cu restante de plata apoi...
Nu depinde de Fan Curier ci de politica de returnare a comerciantului. Sunt firme mari care suporta aceste costuri dar legea spune ca dumneavoastra platiti curierul la returnare.
Repet, uitati-va pe site -ul unde ati comandat, acolo cred ca scrie pe cheltuiala cui se fac returnarile.
Pe acel site nu spune nimic de returnare plus ca eu consider ca daca vrei sa faci o comanda nu este nevoie numai de adresa si de numele celui comanda ci poate un CNP sau altceva. Pe pagina lor nu spune nimic de returnare ci numai ca tu platesti curierul cand ti-l ridici de la FanCurier. Astia tot suna la usa si nu stiu cum sa mai fac. Daca nu voi raspunde si voi spune ca nu vreau sa mai ridic nimic si gata.... Va rog raspunde-ti cei care au intampinat aceasta problema...
La Fan curier sta 15 zile, apoi se returneaza catre firma. Ramane de vazut daca firma va va pretinde costul cu curierul.
In orice caz, nu aveti de ce sa va ascundeti de omul ala de la curier care tot face drumuri, nu va da in cap. Oricum nu vi-l lasa daca nu ii platiti pt ramburs.

si nu stiu cum sa mai fac

sa fiti mai hotarat cu ce vreti si sa nu mai faceti comenzi aiurea.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Legea europeana/romaneasca OanaCristinaDragomir OanaCristinaDragomir Conform legislatiei europene/romanesti, comerciantii online, sunt obligati supunerii politicii de retur de 14 zile? In cazul distribuirii unui produs, catre ... (vezi toată discuția)
Cine plateste transportul in cazul retragerii din contract? Vladimir1_83 Vladimir1_83 Exemplu: S-a achizitionat o pereche de pantofi de la un magazin on-line. Clientul a platit curierului valoarea pantofilor + serviciile de curierat. In ... (vezi toată discuția)
Cam cat as plati? ma vor taxa pe degeaba? Matei Alexandru_ Matei Alexandru_ Buna ziua,sambata pe la ora 11:45 am plasat doua comenzi pe site-ul soundcreation.ro,insa intre timp m-am razgandit si nu mai vreau sa cumpar acele doua ... (vezi toată discuția)