avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 548 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... mentionarea instrainarii in registrele Serviciului de ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

mentionarea instrainarii in registrele Serviciului de Inmatriculari

Buna Ziua,

Cei de la serviciul de inmatriculari Auto Suceava mi-au transmis ca nu pot solicita mentionarea instrainarii in registrele Serviciului de Inmatriculari, pentru un autoturism pe care l-am vandut acum 1 an de zile.
Mi-au spus ca trebuie sa il dau in judecata.
Mie imi pare cel putin paradoxal... Va rog sa ma ajutati si sa imi spuneti in ce temei legal pot eu solicita mentionarea instrainarii in registrele Serviciului de Inmatricularipentru autoturismul vandut

Va multumesc,

Ana Niculae
Cel mai recent răspuns: Emilia93 , utilizator 17:38, 17 Mai 2020
Trebuie sa faceti cerere in instanta prin care sa obligati cumparatorul sa inregistreze masina pe numele sau.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Dragii mei,

Va rog sa gasiti mai jos solutia pentru acesta problema.

Daca nu ati mentionat pe talonul masinii instrainat exista posibilitatea notificarii Serviciului de Inmatriculari in care le solicitati inscrierea mentiunii privind instrainarea masinii.
In acest fel in momentul in care masina va fi oprita in trafic, ii vor fi retinute numerele precum si talonul. Singura persoana care le va putea ridica va fi cel insris in talon.. deci sa vedem atunci cine se va mai ruga de cine...


P. S. in definitiv daca il dati in judecata nu veti obtine nimic, pentru ca nu il poti obliga sa inmatriculeze masina, el poate decide sa o vinda....
In schimb faptul ca circula cu o masina pe care nu a inmatriculat-o in termenul legal de 30 zile constituie infractiune si se sanctioneaza in primul rand cu amenda+ ridicare talon+ placute.

Mai jos un exemplu de notificare.

Catre: Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere și
Înmatriculare a Vehiculelor .................



NOTIFICARE


privind mentionarea instrainarii in registrele Serviciului de Inmatriculari.




Subsemnatul ..............., eliberat de SPCLEP .............., domiciliat in .................................................................declar pe propria raspundere urmatoarele :
-In data de .... am incheiat contractul de vanzare- cumparare nr .. cu numitul....... prin care am transmis dreptul de proprietate asupra autovehiculului marca .................,SERIE SASIU......... nr inmatriculare S.............................
Prin prezenta va solicit inscrierea mentionarea instrainarii privind autovehiculul care a facut obiectul contractului de vanzare-cumparare mentionat mai sus in registrele Serviciului de Inmatriculari.

Anexez prezentei notificări:
1. Copie carte identitate ..............- subsemnatul
2. Copie carte identitate ......- cumparator
3. Copie contract vanzare-cumparare nr .. incheiat intre subsemnat si cumparator
4. Copie documentului eliberat de organul fiscal al administraţiei publice locale – PRIMARIA .................................... care confirmă radierea de pe rolul fiscal al fostului proprietar.NR ..../ date de ....


Data:__________ Numele şi Prenumele________________________


Cu drag,

Ana Niculae
Buna ziua,aceasta notificare mai este valabila?aceasta se poate depune la Serviciul inmatriculari pe raza locuinta a celui care a cumparat-o ,daca am inteles bine.
Multumeac!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Amenda rovienieta auto vandut ananiculae ananiculae Buna ziua , Am vandut un autoturism acum aproximativ 1 an de zile. Intre timp am primit o amenda pentru lipsa rovinietei de aproximativ 800 lei. ... (vezi toată discuția)
Amenda rovinieta VilceaGigi VilceaGigi Buna ziua,as dori cateva raspunsuri daca se poate. In 2010 am vandut masina si am radiat-o doar la fisc.In 2014 am primit de la CNADNR o amenda pentru ... (vezi toată discuția)
Radiere masina Valigeta Valigeta Am fost proprietara unui autoturism din 2010 pana in 2014. L-am vandut cu act de vanzare-cumparare. Taxa de prima inmatriculare am recuperat-o. Cel care a ... (vezi toată discuția)