avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 384 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Amenda rovienieta auto vandut
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Amenda rovienieta auto vandut

Buna ziua ,

Am vandut un autoturism acum aproximativ 1 an de zile. Intre timp am primit o amenda pentru lipsa rovinietei de aproximativ 800 lei. Cumparatorul ma amageste de 2 luni ca imi trimite dovada platii iar acum nu imi mai raspunde la telefon.
Eu am contestat amenda la CNAdr, ins acesti mi-au transmis ca ei folosesc baza de date a Politiei si nu ii intereseaza contractul de vanzare cumparare.
Intrebarea mea este urmatoarea: avand in vedere ca cele 15 zile au trecut cum pot eu sa il conving pe noul proprietar sa isi plateasca amenda ?

Cu stima,

Ana Niculae
Cel mai recent răspuns: ananiculae , utilizator 17:07, 26 Ianuarie 2015
In primul rand toate amenzile vin la taxe si impozite de unde esti tu iar daca aduci o dovada ca ai radiat masina de pe numele tau nu ai cum sa fi inregistrat cu amenda respectiva. Chiar si asa poti scrie o declaratie catre politia rutiera ca sa ii retina documentele de circulatie ale masinii si asa poti recupera actele dar cu taxa cred ca tot vei ramane daca nu rezolvi la taxe si impozite.....
Daca amiabil nu puteti solutiona,initial contactati mediator
Daca nici implicarea mediatorului nu solutioneaza problema,va ramane varianta actionarii in instanta a detinatorului bunului mobil
Anterior demersurilor de implicare autoritati,notificati oficial detinatorul bunului mobil cu obligatia finalizarii procedurii de inmatriculare,sub sanctiunea obligarii la plata a chetuielilor aferente solutionarii in instanta
Succes !
Buna Ziua,

Multumesc pentru raspuns.

Voi merge si notifica politia privind instrainarea. Ma puteti cu cateva temeiuri juridice in privinta obligatiilor cumparatorului?
As vrea sa ii trimit adresa de care mentionati dvs mai sus.
Daca mi-ati putea trimite si un model ar fi excelent si v-as fi profund recunoscatoare.

De asemenea, daca aleg varianta chemarii in judecata: pe cine chem in instanta? Pe cumparator pentru achitarea amenzii sau pe CNADR pentru anularea amenzii si reemiterea pe numele noului proprietar? Care ar fi cea mai buna varianta ?
Cu stima ,

Ana Niculae
Ultima modificare: Marți, 20 Ianuarie 2015
ananiculae, utilizator
Dragii mei,

Va rog sa gasiti mai jos solutia pentru acesta problema.

Daca nu ati mentionat pe talonul masinii instrainat exista posibilitatea notificarii Serviciului de Inmatriculari in care le solicitati inscrierea mentiunii privind instrainarea masinii.
In acest fel in momentul in care masina va fi oprita in trafic, ii vor fi retinute numerele precum si talonul. Singura persoana care le va putea ridica va fi cel insris in talon.. deci sa vedem atunci cine se va mai roaga de cine...


P. S. in definitiv daca il dati in judecata nu veti obtine nimic, pentru ca nu il poti obliga sa inmatriculeze masina, el poate decide sa o vinda....
In schimb faptul ca circula cu o masina pe care nu a inmatriculat-o in termenul legal de 30 zile constituie infractiune si se sanctioneaza in primul rand cu amenda+ ridicare talon+ placute.

Mai jos un exemplu de notificare.

Catre: Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere și
Înmatriculare a Vehiculelor .................



NOTIFICARE


privind mentionarea instrainarii in registrele Serviciului de Inmatriculari.




Subsemnatul ..............., eliberat de SPCLEP .............., domiciliat in .................................................................declar pe propria raspundere urmatoarele :
-In data de .... am incheiat contractul de vanzare- cumparare nr .. cu numitul....... prin care am transmis dreptul de proprietate asupra autovehiculului marca .................,SERIE SASIU......... nr inmatriculare S.............................
Prin prezenta va solicit inscrierea mentionarea instrainarii privind autovehiculul care a facut obiectul contractului de vanzare-cumparare mentionat mai sus in registrele Serviciului de Inmatriculari.

Anexez prezentei notificări:
1. Copie carte identitate ..............- subsemnatul
2. Copie carte identitate ......- cumparator
3. Copie contract vanzare-cumparare nr .. incheiat intre subsemnat si cumparator
4. Copie documentului eliberat de organul fiscal al administraţiei publice locale – PRIMARIA .................................... care confirmă radierea de pe rolul fiscal al fostului proprietar.NR ..../ date de ....


Data:__________ Numele şi Prenumele________________________


Cu drag,

Ana Niculae

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mentionarea instrainarii in registrele serviciului de inmatriculari ananiculae ananiculae Buna Ziua, Cei de la serviciul de inmatriculari Auto Suceava mi-au transmis ca nu pot solicita mentionarea instrainarii in registrele Serviciului de ... (vezi toată discuția)
Vanzare masina, omisiune inscriere vanzare pe certificatul de inmatriculare florentz florentz Buna ziua! Ma aflu in urmatoarea situatie si va rog sa ma ajutati: mi-am vandut masina vineri (26.09.2014) si totul a decurs normal cu o singura exceptie, nu ... (vezi toată discuția)
Amenda rovinieta primita dupa ce am vandut auto karsor karsor Buna ziua, In 2013 am vandut masina unei persoane din Bucuresti cu acte facute si radiere de la fisc si am instrainat masina cu acte si numere inmatriculare ... (vezi toată discuția)