avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 512 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA TVA
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

TVA


As avea rugamintea la d-voastra sa ma indrumati in problema urmatoare :
- achizitionam cu cardul de la SHELL UNgaria-combustibil (ei ne factureaza si figureaza in baza de date UE -VIES), insa achitiile se fac din toata Europa (Germani, belgia..franta si Romania).
- Ei ne factureaza cate o factura pe luna din fiecare tara iar aceasta factura are trecut distinct valoare fara tva, tva si val.totala in euro(inclusiv din Romania)
sunt considerate aceste facturi achizitii intracomunitare ??
- factura intocmita pt achizitiile din Romania pot sa o deduc la tva daca aceasta este emisa de Shell Ungaria si are tva 24%??
- unde sa raportez aceste facturi in declaratia 300?? si cu ce sume???
Mentionez ca ulterior , o firma de recuperare tva din Europa face demersurile necesare de recuperare a acestui Tva de pe aceste facturi si le voi opera pe venituri cand se vor returna la noi!
Multumesc mult pentru ajutor!!#-o

Alte discuții în legătură

Tva carburanti rusflorentina2007 rusflorentina2007 Buna ziua, am o problema si as doriri sa ma ajutati daca se poate in urmatoarea problema .Firma are contract cu Shell Hungaria si alimenteaza cu cardul ... (vezi toată discuția)
Recuperare tva otomed otomed Societatea noastra are ca obiect de activitate \"Transporturi rutiere de marfuri\" si a incheiat un contract cu Shell Hungary pentru achizitia de taxe drum, ... (vezi toată discuția)
Transporturi intracomunitare viorica bulzan viorica bulzan 1)Furnizolul fiind firma X platitoare de tva cu sediul fix in Romania orasul \" A\" adica Eu efectuez o prestatie de transport intracomunitar pentru ... (vezi toată discuția)