avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 513 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Oprire bani din cont persoanl pt amenzi
Discuție deschisă în Executare silită

Oprire bani din cont persoanl pt amenzi

Azi dimineata,sotul meu a primit o suma de bani in contul personal,la ora 12 s-a dus sa scoata banii, de la banca i s-a spus ca banii au fost in cont la ora 11, iar la ora 12 nu mai era nici un ban, (banca BCR)si i-a dat un extras cu 0 lei pe care scria ceva de la primaria sect. 4 , ca i s-au oprit banii din cont pt amenzi neplatite, e legal? ce putem face?= Multumesc
Cel mai recent răspuns: utilizator nou , utilizator 20:49, 30 Noiembrie 2009
I-au fost poprite sumele din cont.
deci e legal..nu putem face nimic,i.au confiscat acei bani . multumesc
deci proprire inseamna ca i s-au blocat banii ? nu i s-au luat de catre primarie? deci daca plateste din amenzi i se elibereaza banii in cont, adica ii poate scoate? va rog mult, lamuriti-ma, nu am cunostinta de astfel de termeni.
Cu siguranta ca a fost legal.
ATFEL banca nu le dadea banii.
Creditorul nu este obligat sa astepte ca debitorul sa achite pur si simplu banii atunci cand vrea el.Legea confera drepturi creditorilor si la poprire in conditiile legii.

avocat Claudiu Lascoschi
multumesc pt raspuns,acum, inca o intrebare: ti se pot lua bani si din contul de salariu pt amenzi, si/sau impozite?sau doar din contul personal.

Alte discuții în legătură

Poprirea tertilor de catre finante cristi.statescu cristi.statescu In cazul in care s-a primit de la finante o poprire pentru creantele datorate ale unui colaborator, dar in momentul respectiv nu exista nici-o suma. S-a facut ... (vezi toată discuția)
Poprire cont marianapirvu marianapirvu buna ziua, as dori sa aflu daca in conditiile in care o societate are poprire pe cont pentru neplata contributiilor la stat si intra bani in cont pot retrage ... (vezi toată discuția)
Recuperare creanta sorynagabryela sorynagabryela Buna ziua! Suntem o societate comerciala distribuitoare de produse din carne, pe baza de facturi fiscale, si, avem de recuperat de la diversi rau-platnici ... (vezi toată discuția)