avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 551 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Revocarea declaratiei de renuntare la mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Revocarea declaratiei de renuntare la mostenire

Tatal meu a decedat in iunie2014.Cei 6 copii dorim sa lasam mostenirea mamei dar am inteles caci nu e posibil.5 din frati au dat declaratie de renuntare la mostenire.iar eu si mama nu am dat declaratie si nici nu am acceptat mostenirea.Unul din frati vrea sa revoce declaratia de renuntare,Se poate? Mai trebuiesc chemate si alte rude la succesiune? Succesiunea a fost deschisa in Decembrie 2014
Cel mai recent răspuns: Patrick_ , utilizator 09:32, 25 Ianuarie 2015
Dacă am înțeles bine intenția descendenților, după părerea mea soluția cea mai simplă în acest moment constă în acceptarea moștenirii de către singurul fiu care nu a renunțat și încheierea (chiar prin același act) unei donații a cota de moștenire ce-i revine în beneficiul mamei lui.

Întradevăr, doar unul dintre cei care au renunțat își mai poate revoca renunțarea. De asemenea dacă cel care nu a renunțat, sau mama acestuia vor accepta succesiunea, renunțătorii nu-și mai pot revoca actul de renunțare.
În ambele variante ne aflăm în prezența unui act de acceptare, ceea ce nu mai face posibilă revocarea renunțării.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Revendicare mostenire Adi Lungu Adi Lungu Buna ziua. Solicit o mana de ajutor. Mama mea, in urma cu cca 40 de ani, a renuntat, in fata notarului, la partea de mostenire ce i s-ar fi cuvenit, in ... (vezi toată discuția)
Terenuri fara succesiune ,dar folosite doar de 2 frati din cei 5frati. nonica nonica BUNA ZIUA, MAMA MEA ARE 4 FRATI, INAINTE DE REVOLUTIE DUPA DECESUL MAMEI LOR , TATAL FIIND DECEDAT CU MULT TIMP IN URMA, AU RENUNTAT LA CASA IN FAVOAREA UNUI ... (vezi toată discuția)
Retractarea renuntarii la mostenire in instanta danaana danaana Buna seara, am dat o declaratie de renuntare la masa succesorala fara sa stiu ca dupa moartea tatalui meu au ramas bunuri Am stiut doar de o casa la tara unde ... (vezi toată discuția)