avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 499 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... concediu ingrijire copil pana la 3 ani
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

concediu ingrijire copil pana la 3 ani

Daca solicit angajatorului prelungirea intreruperii contractului de munca pana la implinirea a 3 ani a copilului (solicitarea anterioara fiind pe 2 ani), angajatorul este obligat sa pastreze postul meu (copilul a obtinut un certificat de handicap)?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 12:49, 24 Ianuarie 2015
Niciun angajator nu are o astfel de obligatie. Singura interdictie este referitoare la concedierea pe durata CCC.

art.60 C.mun.
(1) Concedierea salariatilor nu poate fi dispusa:

....
e) pe durata concediului pentru cresterea copilului in varsta de pana la 2 ani sau, in cazul copilului cu handicap, pana la implinirea varstei de 3 ani;
....
(2) Prevederile alin. (1) nu se aplica in cazul concedierii pentru motive ce intervin ca urmare a reorganizarii judiciare, a falimentului sau a dizolvarii angajatorului, in conditiile legii.

art.25 din OUG 111/2010:
(2) Este interzis angajatorului să dispună încetarea raporturilor de muncă sau de serviciu în cazul:

a) salariatei/salariatului care se află, după caz, în concediu pentru creşterea copilului în vârstă de până la un an sau de până la 2 ani, respectiv 3 ani, în cazul copilului cu handicap;
............
(3) Interdicţia prevăzută la alin. (2) se extinde, o singură dată, cu până la 6 luni după revenirea definitivă a salariatei/salariatului în unitate.

(4) Prevederile alin. (2) şi (3) nu se aplică în cazul concedierii pentru motive ce intervin ca urmare a reorganizării judiciare sau a falimentului angajatorului, în condiţiile legii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Loc de munca si indemnizatie Belleaua Belleaua Buna ziua . revin pe forumul dumneavoastra cu rugamintea daca se poate sa ma lamuriti si pe mine in urmatoarea problema : Sunt angajat la o firma ... (vezi toată discuția)
Concediere mama aflata in cic - raspuns urgent stefania.gheorghiu stefania.gheorghiu Situatia este urmatoarea: - in prezent sunt in concediu pentru ingrijire copil de pana la un an (nascut in ianuarie 2014) - departamentul in care am lucrat a ... (vezi toată discuția)
Sunt in creșterea copilului zamar26 zamar26 Beneficiez de indemnizație de creșterea copilului,pot fi dată în preaviz conform legea nr 85/2014 Mulțumesc frumos (vezi toată discuția)