avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1244 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Asociatie de proprietari data in judecata pentru plata ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Asociatie de proprietari data in judecata pentru plata partiala reabilitare

buna ziua,

Sunt presedintele unei asociatii de propietari si ma confrunt cu urmatoarea problema.
In urma deciziei adunarii generale ale asociatiei ne-am inscris ca asociatie la programul de reabilitare termica a blocului la cei de la primarie desi 5 proprietari nu au fost de acord(decizia a fost luata de majoritate). Dosarul a fost admis, s-a inceput lucrarile de reabilitare, s-au terminat, a venit factura iar cei 5 locatari nu vor sa ne dea banii. Primaria ne-a dat termen de 15 zile in care sa achitam factura altfel ne ameninta ca ne da in judecata ei sau firma care a facut lucrarile. SCa presedinte am decis sa ii dau in judecata pe cei 5 insa procesul va dura si nu stiu cum vom putea recupera banii. Ceilalti nu vor sa puna bani in locul lor.Noi vom fi dati in judecata si cu siguranta primaria cu acea firma vor castiga insa ce doresc eu sa va intreb este urmatorul lucru: in acest caz, pana recuperam banii de la cei 5 (daca ii recuperam vreodata), cei din conducere trebuie sa plateasca acei bani in urma procesului cu primaria?
Presedintele trebuie sa scoata banii din buzunar pt ca e reprezentantul care semneaza in numele asociatiei? MA pot trezi ca mi se vinde casa sau mi se retine din salar?

Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 17:42, 27 Ianuarie 2015
Nu ar fi mai bine ca cei 5 sa fie lasati in pace? Daca nu vor reabilitare , partea lor sa nu fie reabilitat. Simplu.
Nu se poate sa fie lasati in pace, cum spuneti, pentru ca partea lor din proprietatea comuna nu poate fi localizata.
In cadrul unei lucrari de reabilitare termica se rrepara subsolul, peretii exteriori, terasele sau acoperisul, casa scarii, instalatiile comune de apa, canalizare si caldura etc.
Asa ca nimeni nu poate sti care este bucatica, partea lui din subsol, terasa... Un bloc este unitar, are un aspect unitar.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reabilitarea termica a acoperisului catalinmos catalinmos Buna ziua, Locuiesc in Brasov, intr-un bloc cu 4 etaje si 2 scari, un total de 35 de apartamente si din nefericire, locuiesc la etajul 4. S-a inceput ... (vezi toată discuția)
Reabilitare termica bloc si acoperis noemi r noemi r In blocul nostru se doreste sa se faca o reabilitare termica. Am o intrebare in cadrul reabilitarii termice intra in mod automat si acoperisul, sau se refera ... (vezi toată discuția)
Scutirea de impozit pe imobil in urma cheltuielilor cu reparatiile antisocial charm antisocial charm Va rog mult, daca se poate sa ma ajutati si pe mine in urmatoarea problema: Pentru reparatii la partile comune ale blocului nostru administratorul a zis sa ... (vezi toată discuția)