avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 368 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... plasamentul la asistent maternal profesionist
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

plasamentul la asistent maternal profesionist

Este adevarat ca....masura plasamentului se stabileste de catre instanta judecatoreasca, la cererea directiei generale de asistenta sociala si protectia copilului:
a) in situatia copilului prevazut la art. 56 lit. a), precum si in situatia copilului prevazut la art. 56 lit. c) si d), daca se impune inlocuirea plasamentului in regim de urgenta dispus de catre directia generala de asistenta sociala si protectia copilului;...si capotrivit


Art. 62. - (1) Drepturile si obligatiile parintesti fata de copil se mentin pe toata durata masurii plasamentului dispus de catre comisia pentru protectia copilului.
(2) Drepturile si obligatiile parintesti in situatia copilului pentru care nu a putut fi instituita tutela si pentru care instanta a dispus masura plasamentului sunt exercitate si, respectiv, indeplinite de catre presedintele consiliului judetean, respectiv de catre primarul sectorului municipiului Bucuresti.
Cel mai recent răspuns: juridic dana , utilizator 17:27, 25 Ianuarie 2015
Da

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plasament in regim de urgenta RADUGABY RADUGABY Va rog sa ma indrumati unde ar trebui sa merg pt ai da bunicii tutela copiilor respectiv 3 ani si 4 ani deoarece ambi parinti sunt arestati. daca nu se face un ... (vezi toată discuția)
Venit copil GabrielC93 GabrielC93 Am o nepotica care urmeaza sa implineasca doi anisori. Situatia ei este mai delicata, deoarece mama ei are 17 ani si nu e interesata de ea, iar tatal nu a ... (vezi toată discuția)