avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 519 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Răspunsuri în comunitate Ce pot sa fac legal impotriva vecinului care da TV-ul ...
Discuție deschisă în Răspunsuri în comunitate

Ce pot sa fac legal impotriva vecinului care da TV-ul la maxim zi de zi

Am un vecin ce foloseste TV-ul la maxim de dimineata de la 6,30 pana noaptea la 00:00. De curand si-a montat tv-ul pe peretele din dormitor.Am tot fost la el sa reduca volumul de la tv dar degeaba. Inteleg ca e casa lui si poate sa faca ce vrea,,dar daca ai probleme cu auzul ..nu trebuie sa ii chinui si pe ceilalti din jurul tau. Pot sa il dau in judecata?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:36, 25 Ianuarie 2015
~ Conținut șters la cerere ~
La ora 22 si 5 chemati Politia la dumneavoastra in casa sa constate si mai departe stiu ei ce au de facut. O sa fiti multumit. Trebuie sa invatam sa respectem LEGEA.
Legea nr. 61/1991 - sanctionarea faptelor de incalcare a unor norme de convietuire sociala, a ordinii si linistii publice
Art. 2. - Constituie contraventie savarsirea oricareia dintre urmatoarele fapte, daca nu sunt comise in astfel de conditii incat, potrivit legii penale, sa fie considerate infractiuni:
....
26) tulburarea linistii locatarilor intre orele 22,00-8,00 si 13,00-14,00 de catre orice persoana prin producerea de zgomote, larma sau prin folosirea oricarui aparat, obiect ori instrument muzical la intensitate mare in localurile sau in sediile persoanelor juridice, in locuintele persoanelor fizice sau in oricare alt loc din imobile cu destinatia de locuinte ori situat in imediata vecinatate a acestora;
....
Art. 5. - (1) Contraventiile se constata de catre primar, imputernicitii acestuia, de catre ofiterii sau agentii de politie ori de catre ofiterii, maistrii militari si subofiterii din jandarmerie, precum si, pentru faptele constatate in zona specifica de competenta, de catre politistii de frontiera
(2) In cazul contraventiilor pentru care legea prevede sanctiunea amenzii, agentul constatator, odata cu constatarea, aplica si sanctiunea.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Este vreo lege care restricționată muncitorii care lucrează pe șantier să respecte o anumită lege a liniștii publice? Stormwatch Stormwatch Buna seara, In cartierul unde stau se construiește ceva, iar ei dărâmă clădirea de langa, iar blocul trepidează deja, nu ar trebui sa fie o lege ... (vezi toată discuția)
Dreptul la liniste la apartament AnaEva AnaEva Buna ziua, Vecina are un catel care latra incontinuu, zi si noapte, am înregistrări la 1,3, noaptea, problema persista din iulie 2017 de cand m-am mutat ... (vezi toată discuția)
Linistea la bloc engels engels Cine raspunde de linistea din bloc? Am fost azi la Politia Locala Sector 6. voiam sa discut cu un politist despre acest lucru. Erau acolo o infinitate, se ... (vezi toată discuția)